Švýcarská turistka byla zavražděna v Alžírsku

Švýcarská turistka byla začátkem října zavražděna v Alžírsku, oznámily úřady v Bernu.

Ghardája Alžírsko

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Švýcarské ministerstvo zahraničních věcí potvrdilo, že mělo kontakt s alžírskými úřady ohledně „násilné smrti“ nejmenované občanky dne 11. října. Žena byla součástí pětičlenné skupiny švýcarských turistů, kteří navštívili tuto severoafrickou zemi.

Alžírsko se v posledních letech otevřelo turistům a snaží se zbavit pověsti nestability a terorismu v oblasti Sahary. Přesto zůstává země s přísným vízovým procesem a v porovnání se svými sousedy, Tuniskem a Marokem, relativně izolovaná pro západní turisty. Alžírsko se snaží lákat návštěvníky a zjednodušilo vízové postupy pro skupiny turistů, které chtějí objevovat malebné scenérie Sahary, včetně města Djanet, které je vstupní branou do národního parku Tassili n'Ajjer.

Tato vražda je prvním zabitím cizince v Alžírsku za několik let a odhaluje výzvy, kterým čelí alžírské úřady při udržování bezpečnosti na propustných hranicích. V minulosti došlo k několika násilným incidentům, včetně únosu 32 evropských turistů v roce 2003 a útoku na ropnou rafinérii v roce 2013, při kterém bylo zabito nejméně 39 cizinců.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0915795544
Krimi

České soudy trestaly vraždy. Recidivista dostal doživotí, za smrt dítěte padlo 16 let

profimedia-0925380105
Domácí

Vraždící primář je ve vazbě. Hrozí mu doživotí za mimořádně brutální činy

WhatsApp Image 2024-10-22 at 14.56.25
Krimi

Policie obvinila primáře Domažlické nemocnice. Nyní se rozhodne o vazbě

GacU2BIbEAI0rOm
Krimi

Vražedná střelba otřásla severem USA. 15letý chlapec vystřílel rodinu