pátek 20. září 2024

Svět je krásnej, ale není třeba ho vidět dvakrát. Akce Suchej únor se blíží

Zpěvačka a herečka Eva Burešová nebo její mužský protějšek David Kraus, hudebník Jiří Burian, rapper Lipo, producent Jaro Slávik, komička Adéla Elbel, fotograf František Konopa – to jsou jen některé z osobností, které podporují akci Suchej únor.

pexels-pavel-danilyuk-5858056

Měsíc bez alkoholu není pro každého
Zdroj: www.pexels.com

  • Měsíc bez alkoholu není pro každého
  • Zdroj: www.pexels.com

"Svět je krásnej, ale není potřeba ho často vidět dvakrát," míní herečka Eva Burešová. Spolu s ní se k akci každoročně hlásí okolo 900 tisíc lidí. Podle pořadatelů kampaně má Suchej únor řadu benefitů. Snížením konzumace alkoholu nebo úplnou abstinencí zhubneme, šetříme peněženku, zlepšíme si spánek, budeme mít více energie a omezíme kouření.

Motto letošního ročníku zní Suchou cestou a jeho cílem je přimět lidi, aby se vydali cestou zdravého životního stylu. Součástí projektu bude také třeba interaktivní výstava, která lidem ukáže, jak alkohol ovlivňuje smysly, představí Lego robůtky, virtuální realitu nebo nabídne úkoly s využitím alkobrýlí. Hudebník Jiří Burian zase prostřednictvím své nové písně a videoklipu Party People ukáže závislosti v nejrůznějších formách.

„Češi patří ve světovém žebříčku mezi jedny z největších konzumentů alkoholu. Suchej únor nám nabízí jedinečnou příležitost si vyzkoušet, jak na tom s alkoholem jsme a co můžeme změnit,” uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Autor: Michaela Dočkalová

Související

eb1068b83804ccd660330105756a19e378dfc3fb
Hudba

The Libertines vydají novou desku. Kapelu znovu vede model Pete Doherty

alkohol
Domácí Alkohol

„Nepít je umění“ Je tady další Suchej únor

Kampaň Suchej únor
Domácí Alkohol

Suchej únor! Příští měsíc bude opět bez alkoholu