pondělí 8. července 2024

Superman s novou tváří dorazí do kin za dva roky

Nová verze Supermana našla ústřední herce. Slavným superhrdinou se stane devětadvacetiletý Corenswet.

David Corenswet v sérii Hollywood

David Corenswet v sérii Hollywood
Zdroj: Netflix

  • David Corenswet v sérii Hollywood
  • Zdroj: Netflix

Připravovaný snímek Superman: Legacy bude prvním hraným filmem po restartu komiksových filmů ze stáje DC Comics. Starou gardu v čele Henry Cavillem jako Supermanem a Benem Affleckem jako Batmanem v nových filmech už diváci neuvidí. Místo nich přijdou noví herci a také odlišné pojetí těchto nejznámějších komiksových postav.

Poslední týdny se hojně diskutovalo o favoritech na role Supermana a jeho lásky Lois Lane. Do nejužšího výběru se na Clarka Kenta alias Supermana dostali Nicholas Hoult, Tom Brittney a David Corenswet, který nakonec nahodí trikot s legendárním eskem na hrudi.

Devětadvacetiletého rodáka z Philadelphie mohou diváci znát především z úspěšných seriálů Hollywood a Politik, ale objevil se také v minisérii Město patří nám či v loňském hororu Pearl. Jeho romantický protějšek ztvární Rachel Brosnahan, proslavená seriálem Úžasná paní Maiselová. Brosnahan při kamerových zkouškách údajně předčila Phoebe Dynevor a Emmu Mackey.

Herec Nicholas Hoult, jenž se ucházel o roli Supermana, je aktuálně zvažován do záporné role Lexe Luthora spolu s herci a sourozenci Billem a Alexander Skarsgårdovými. O scénář i režii se u snímku Superman: Legacy postará James Gunn, autor filmů Strážci galaxie či druhého Sebevražedného oddílu.

Autor: Šimon Mitro

Související

Superman
Světové dny Zajímavosti

Den Supermana

Marvel
Světové dny

Den superhrdinů

Joaquin Phoenix ve filmu Joker 2
Film a TV Kino

Joker blázní a tančí s Lady Gaga. Pokračování miliardového hitu se představuje

Trojice filmových Spider-Manů se sešla ve filmu Spider-Man: Bez domova (2021)
Světové dny

Den Spider-Mana