čtvrtek 19. září 2024

Šumavský Špičák vstoupil do letní sezóny s novinkou

V největším horském areálu v Plzeňském kraji na Špičáku už se naplno rozjela letní sezóna. Premiérově se tu v květnu otevřela přímo u nástupu na lanovku nová horská restaurace pro celkem 250 hostů.

Nová restaurace na Špičáku

Nová restaurace na Špičáku
Zdroj: Skia areál Špičák

  • Nová restaurace na Špičáku
  • Zdroj: Skia areál Špičák

Až do půlky června se musí areál podřídit ochraně zdejší přírody. Lanovka je tak pro veřejnost v provozu jen o víkendech a státních svátcích. Každodenní letní provoz pak potrvá jako každoročně od 15.června do 15.září, potom do konce října zase jen o víkendech a svátcích.

Šumavský areál láká v létě kromě turistů i bikery. „V bikeparku nabídneme 1,5 kilometru nové trasy. Její další části budou postupně přibývat během sezóny. Navazuje na další tratě a má charakter nízké obtížnosti (modrá), takže je vhodná především pro začátečníky a rodiny s dětmi. Zábavnou jízdu si zde ale užijí i zkušení cyklisté,“ představuje jednu z letošních novinek Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

„Po 50 předchozích letech provozu, kdy tady na Špičáku začaly fungovat vleky a postavily se chaty Blaženka (1972) a Hanička (1974), nebudeme konečně postrádat svoje moderní gastrozařízení. Věřím, že pozvedne úroveň gastronomie nejen u nás v areálu, ale i na celém Železnorudsku,“ dodává k nejvýznamnější investici za posledních 18 let (od stavby čtyřsedačkové lanovky v roce 2005) Kasík.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Ski bike Špičák

Související

profimedia-0789088075
Domácí

Horská služba má za sebou nejnáročnější sezónu

turistika -ilustrační foto
Domácí

Polovina Čechů prý v létě vyrazí na hory, čeká je spousta novinek

areál Špičák
Domácí

Připadl prašan, na západě Čech se otevírají další sjezdovky

Lyžařům počasí nepřeje
Domácí

Lyžařům nepřeje počasí, vleky stojí