pondělí 16. září 2024

Studenti Univerzity Karlovy budou mít větší možnost studovat v zahraničí

Univerzita se zapojila do evropského projektu European Degree Label, díky kterému se budou moci její studenti vzdělávat na více partnerských univerzitách současně a na konci studia získají společný diplom.

Studenti UK budou mít větší možnost studovat v zahraničí

Ilustrační foto
Zdroj: unsplash.com

  • Ilustrační foto
  • Zdroj: unsplash.com

Projekt chce zmapovat současné možnosti studia napříč univerzitami a zejména proces vydávání společných diplomů celkem na 51 evropských univerzitách. Projekt srovná propojené bakalářské, magisterské i doktorské studijní programy i jednotlivé národní legislativy členských zemí v této oblasti a zaměří se na případné překážky, které hladkému souběhu studia na evropských univerzitách doposud bránily.

Projekt znamená novou úroveň spolupráce mezi vysokými školami v Evropě. Povede především ke zjednodušení vydávání společných diplomů a novým, vysoce kvalitním společným studijním programům. Jsem pevně přesvědčena, že to studentkám a studentům přinese mnoho nových studijních výhod,“ uvedla rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková.

Pilotní projekt financovaný Evropskou komisí nyní poběží po dobu jednoho roku a umožní zkoumat a testovat koncepci společného evropského diplomu také například ministerstvům školství a akreditačním úřadům.

Autor: HT
Zdroj: cuni.cz

Související

třída
Domácí Školství

Počet studentů středních škol stoupá, mladších žáků naopak ubývá

Mikuláš Bek.
Domácí Školství

Vědomostní soutěže zůstanou olympiádami, potvrdil Bek

školní pomůcky
Domácí Školství

Rodiče se potýkají s rostoucími náklady. Začátek školního roku vyjde na pět tisíc

Marian Jurečka.
Domácí

25 tisíc za kontroverzní večírek. Pokutu nezaplatí ministersvo, ale sám Jurečka