pondělí 16. září 2024

Studená fronta ochladí tropické dny

Tropické teploty by měly v příštím týdnu pominout. Počasí ochladí studená fronta, která k nám o víkendu začne proudit od západu.

Letní bouřka-ilustrační foto

Letní bouřka-ilustrační foto
Zdroj: Andrea Jančová

  • Letní bouřka-ilustrační foto
  • Zdroj: Andrea Jančová

Čtvrtek i pátek budou ještě ve znamení sluníčka a vysokých teplot. Ve čtvrtek ukáže rtuť teploměru 29 až 33, v pátek na jihovýchodě země bude až 35 stupňů. Hlavně v pátek musíme počítat s výskytem bouřek z tepla, místy mohou být i velmi silné.

Sobota bude oblačná až zatažená, s občasným deštěm nebo přeháňkami. Denní teploty se mají pohybovat mezi 23 až 28, na jihovýchodě území ještě teploty překročí třicítku. Neděle bude oblačná až zatažená s přeháňkami nebo deštěm, ojediněle i vydatnějším. Na západě naměříme 19 až 24, ve východní polovině území 25 až 29 stupňů.

Začátek dalšího prázdninového týdne bude zpočátku s velkou oblačností, občas s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle bouřkami. Oddechneme si od tropů – přes den naměříme 18 až 23, na východě kolem 25 stupňů. Výhled od od úterý do čtvrtka nabízí polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky a teploty příjemných 22 až 27 stupňů.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

hory-ilustrační foto
Domácí

Konečně přestane pršet, teploty se opět vrátí nad 20 stupňů

Vlak RegioShark
Domácí

České dráhy vyjdou vstříc cestujícím, kteří ruší výlety kvůli počasí

GXWGszEW0AAfNPT
Domácí Aktualizujeme

Bude ještě hůř: Meteorologové rozšířili výstrahy, čekají víc než 50letou vodu

GXQ6-4jWcAAkzPJ
Domácí

Meteorologové znovu zpřísnili výstrahy, počasí ovlivní tlaková níže Boris