Strýčka mi sežrali kanibalové, naznačil Biden. Premiér Papui Nové Guiney zuří

Znevažování Papuy Nové Guiney – tak označil premiér země James Marape výrok amerického prezidenta Joea Bidena o tom, že za druhé světové války jeho strýce snědli kanibalové. Marape řekl, že si jeho národ nezaslouží označení za kanibaly.

GLufF1xbEAAE-Ct

Premiér Papui Nové Guineji James Marape.
Zdroj: FB / James Marape

  • Premiér Papui Nové Guineji James Marape.
  • Zdroj: FB / James Marape

Bidenův strýc Ambrose J. Finnegan byl letcem armádního letectva, jehož stroj sestřelil prý nepřítel nad Papuou Novou Guineou, která byla dějištěm těžkých bojů. "Nikdy nenašli tělo, protože v této části Nové Guiney bylo opravdu mnoho kanibalů," prohlásil Biden. Marape vzápětí vyzval Spojené státy, aby našly své válečné oběti a trosky z druhé světové války. "Bojišť na Papui Nové Guineji a sousedních Šalamounových ostrovech je mnoho a jsou stále poseté pozůstatky druhé světové války včetně lidských ostatků, vraků letadel, vraků lodí a bomb. Naši lidé denně žijí ve strachu, že je zabijí nevybuchlé bomby z druhé světové války," dodal Marape.

Podle oficiálních záznamů o amerických válečných veteránech Finnegan cestoval v armádním letadle jako kurýr a stroj se zřítil do moře při pokusu o přistání na vodě.

Související

profimedia-0792729294
Zahraniční

Průměrný věk světových lídrů je 62 let. Biden nejstarší není

profimedia-0869769174
Zahraniční

Biden označil Japonsko a Indii za xenofobní země

Donald_Trump_(27150997534)
Zahraniční

Podpora Bidena znovu klesá. Trumpa by nyní volila necelá polovina Američanů

Joe Biden
Zahraniční Volby USA

Podle Američanů nemá Biden dostatečnou kondici. Trump na tom není o moc lépe