pondělí 16. září 2024

Video zachytilo islamistu, střílel u konzulátu Izraele v Mnichově. Nepřežil

18letý islamista přijel před pár dny z Rakouska, kde žil. Ráno začal střílet po policistech u izraelského konzulátu v Mnichově. Ti palbu opětovali. Mladík nepřežil.

profimedia-0904954736

V centru Mnichova zasahuje velké množstvé policistů.
Zdroj: Profimedia

  • V centru Mnichova zasahuje velké množstvé policistů.
  • Zdroj: Profimedia

V den výročí otřesného útoku na izraelské sportovce na olympiádě v Mnichově v roce 1972 se městem rozléhá střelba u izraelského konzulátu a dokumentačního centra nacismu. Město zažívá obří policejní manévry.

"Výstřely před izraelským generálním konzulátem v Mnichově. NS-Dokuzentrum je hned vedle," napsal autor videa pořízeného v centru Mnichova. Dokumentační centrum se zaměřuje na dějiny Mnichova za první a druhé světové války.

Střelec se na místo vydal v symbolický den, 5. září 1972 totiž teroristé zavraždili na olympijských hrách v Mnichově 11 izraelských sportovců.

Policie uzavřela okolí, do akce nasadila velké množství lidí, drony a vrtulníky. "Policejní síly viděly osobu, která měla u sebe střelnou zbraň a použily služební zbraně, osoba byla zasažená a zraněná. V současné době nic nenasvědčuje tomu, že by došlo k dalším zraněním," uvedla mnichovská policie na síti X. Zároveň také požádala uživatele sociálních sítí, aby nezveřejňovali fotky a videa z místa činu. Ta se ale už internetem šíří rychlostí blesku. Současně se ale objevují i záběry, které s dnešní událostí nemají nic společného, a také řada dezinformací.

.

Před polednem policie oznámila, že střelec je mrtvý. Na síti X se vzápětí objevilo video, které jej pravděpodobně zachycuje. V ruce má dlouhou zbraň velké ráže s bajonetem. Patrné je to při výstřelu, který způsobil velmi silný zpětný ráz. Jednalo se patrně o starší opakovací pušku Mauser.

Související

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

profimedia-0906336166
Zahraniční

Budoucnost Schengenu je v ohrožení kvůli migraci

5887478315_6941e9711d_b
Ekonomika

Německo začíná s demolicí průmyslu. Zelená politika vyhání výrobu ze země

GXTBSB5WEAAw8Y6
Domácí

V Rokycanech pálil na policisty místní podivín a dezinformátor