středa 2. října 2024

Středočeský kraj spouští mobilní aplikaci Středočech

Středočeský kraj uvedl na trh novou mobilní aplikaci s názvem Středočech, která slibuje uživatelům přístup k aktuálním informacím o kraji a užitečným funkcím.

Aplikace Středočech

Aplikace Středočech
Zdroj: Středočeský kraj

  • Aplikace Středočech
  • Zdroj: Středočeský kraj

Středočeský kraj spustil novou mobilní aplikaci Středočech, která má za cíl usnadnit obyvatelům a turistům přístup k aktuálním informacím a službám. Aplikace nabízí nejen zprávy a novinky z kraje, ale i tipy na turistická místa, jízdní řády a digitální publikace pro samosprávy. K dispozici je rovněž funkce pro pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech.

Aplikace je rozdělena do dvou hlavních sekcí: „Občan“ a „Turista“. V sekci Občan najdou uživatelé informace o fungování kraje, kontakt na úředníky a přístup k čtvrtletníku s inteligentním čtením. Sekce Turista obsahuje interaktivní mapu, tipy na výlety, kulturní akce a krizové kontakty. Aplikace rovněž zahrnuje propojení s PID pro aktuální informace o dopravě.

Podle hejtmanky Petry Peckové (STAN) je aplikace prvním svého druhu mimo hlavní město a její vývoj bude pokračovat na základě zpětné vazby. Vytvořila ji firma AppSisto, a náklady na její vývoj a roční licenci činí 60 tisíc korun bez DPH. Aplikace je dostupná ke stažení na Google Play a App Store a má přinést přehlednější a efektivnější přístup k informacím pro všechny uživatele.

Autor: Šimon Mitro

Související

Poklepání základního kamene při zahájení stavby severního obchvatu Rakovníka.
Domácí

Začala stavba severního obchvatu Rakovníka

460873752_2814388125396304_4533613768949641223_n
Domácí

ANO je ve středních Čechách ze hry. SPOLU a STAN hejtmanství obhájí

Zrevitalizovaný zámecký park
Domácí

Zámecký park v Panenských Břežanech září novotou

Čelákovice
Domácí

Čelákovice se dočkají obchvatu