čtvrtek 19. září 2024

Středeční Euro: Chorvatsko i Albánie potřebují bodovat, Němci vyzvou Maďary

Ve středu odpoledne se utkají Chorvati s Albánií, v podvečer vyzve Německo Maďarsko a večerní duel obstará Skotsko se Švýcarskem.

Luka Modrić je hlavním tahounem chorvatského týmu

Luka Modrić je hlavním tahounem chorvatského týmu
Zdroj: Profimedia

  • Luka Modrić je hlavním tahounem chorvatského týmu
  • Zdroj: Profimedia

Chorvatsko se ve skupině smrti utká s Albánií. Oba týmy své úvodní zápasy prohrály a ve skupině B se tyčí na dně tabulky. Chorvati nestačili na rozjeté Španěly, se kterými prohráli 0:3. O zápasu bylo rozhodnuto už po pětačtyřiceti minutách. Chorvatsko inkasovalo všechny tři branky během prvního poločasu.

„Kluci si uvědomují, že musíme podat lepší výkon než v prvním zápase. Albánie sice není stejně kvalitní jako Španělsko, ale zaslouží si velký respekt. Jsou motivovaní a organizovaní, takže musíme být trpěliví a opatrní. Víme, že naším cílem je vítězství, a proto budeme více ofenzivní," sdělil pro uefa.com trenér Chorvatů Zlatko Dalić.

Albánie vstoupila do zápasu s Itálií nejlépe jak mohla a takový úvod bude chtít zopakovat i proti Chorvatsku. Albánie skórovala už po 23 vteřinách a vstřelila nejrychlejší gól Eura. Obhájci titulu z roku 2021 ale nakonec zápas otočili a Itálie vyhrála 2:1. Albánec Nedim Bajrami je ve skvělé formě a bude zajímavé ho sledovat, zda se prosadí i proti Chorvatům.

Domácí Německo uchvátilo své fanoušky výkonem proti Skotsku, které porazilo 5:1. Němci už před šampionátem patřili k širšímu okruhu možných šampionů a po prvním utkání to jen potvrdili. Od 18:00 nastoupí proti Maďarsku, které potřebuje bodovat. V úvodním zápase podlehli Maďaři Švýcarům 1:3 a jejich předvedená hra maďarské fanoušky rozhodně nepotěšila. Už po druhém zápase, v případě nezískání ani jednoho bodu, se může stát, že Maďaři ztratí šanci na postup.

Do večerního zápasu nastoupí Skotsko se Švýcarskem. Skotové zažili tragický vstup na Euro. S domácími hráči utrpěli debakl a o co hůře, ještě ani jednou nevystřelili na soupeřovu branku. Zato Švýcaři vstoupili do turnaje výhrou a v případě výhry se mohou už dnes radovat z postupu do osmifinále.

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým