pátek 20. září 2024

Streamovací války po Česku. Proti Voyo nastupuje prima+

Stanice Prima nahradí iPrimu novou streamovací službou s originálním obsahem. Osmého února dorazí prima+.

Streamovací služba prima+

Streamovací služba prima+
Zdroj: prima+

  • Streamovací služba prima+
  • Zdroj: prima+

Na začátku února spustí Prima novou platformu. Služba prima+ nahradí aktuální portál i aplikaci iPrima a nabídne více prémiového obsahu. Konkrétně v den spuštění poskytne přes dva tisíce českých a zahraničních titulů.

Prima+ bude mít tři tarify. Bezplatný tarif FREE s reklamami nabídne pouze archiv pořadů Primy, 150 českých a zahraničních titulů a SD kvalitu přehrávání. Tarif Light za 99 korun měsíčně bude mít o polovinu méně reklam než bezplatný tarif a nabídne přístup k filmotéce (více než dva tisíce českých a zahraničních titulů), předpremiéry primáckých seriálů, exkluzivní obsah prima+ ORIGINALS a přehrávání v HD kvalitě. Poslední tarif Premium bude stát 149 korun měsíčně a na rozdíl od tarifu Light nebude obsahovat žádné reklamy a nabídne přehrávání ve kvalitě Full HD.

Prima se tak snaží konkurovat zaběhlé české streamovací službě Voyo, která nabízí pouze jedno předplatné za 159 korun měsíčně. Stejně jako prima+ nabízí Voyo přes dva tisíce českých a zahraničních titulů a maximální rozlišení přehrávání ve Full HD. Na rozdíl od Netflixu, Apple TV+ nebo Disney+ tak ani jedna z dvojice tuzemských streamovacích služeb nenabízí přehrávání ve 4K.

V sekci prima+ ORIGINALS budou vznikat seriály, které budou uvedeny pouze na této platformě. Tedy stejný přístup jako Voyo se svými tituly Voyo originál stylu Iveta, Guru nebo Národní házená. Prvními dvěma tituly z dílny prima+ ORIGINALS budou komediální gangsterský seriál Bodyguardi v hlavní roli s Predragem Bjelacem a Adamem Ernestem a seriál inspirovaný českým politickým prostředím Sedm schodů k moci v čele s Evou Podzimkovou a Jiřím Vyorálkem.

Platforma prima+ bude spuštěna 8. února.

Autor: Šimon Mitro

Související

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
Film a TV Streaming

Září na streamu: Batmanovský Tučňák a Stallone jako Král Tulsy

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix zvyšuje ceny. Předplatitelé zaplatí o několik desítek korun více

Disney+
Film a TV Streaming

Disney+ mění ceny. Přijde s dražším i levnějším tarifem

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?