pátek 20. září 2024

Strážníci z Karviné žádají lidi, aby nedávali bezdomovcům peníze

Bezdomovci zpití do němoty v okolí obchodních domů a vlakového nádraží v Karviné už jsou takovým problémem, že městská policie žádá obyvatele, aby jim nedávali žádné peníze.

bezdomovci karviná

Bezdomovci v Karviné se zpíjejí do němoty.
Zdroj: MP Karviná

  • Bezdomovci v Karviné se zpíjejí do němoty.
  • Zdroj: MP Karviná

„Tito lidé si za darované peníze kupují levná vína a opíjí se do němoty. Končí to záchytkou a vytěžováním strážníků, kteří by se mohli věnovat jiným činnostem. Časté je také ošetření intoxikovaných na chirurgii, protože jsou zranění z mnohých pádů na zem. Hlídka je tak zaneprázdněná minimálně na dvě hodiny a chybí v ulicích,“ vysvětlila městská policie na svém facebookovém profilu.

Připouští, že bezdomovci závislí na alkoholu si peníze na pití obstarají i jinak než žebráním. „Darované peníze jim ale velmi ulehčí další pití a hlavně utvrdí ve stereotypním chování, které je drží v blízkosti míst, kde se pohybuje velké množství lidí. Za vyžebrané peníze si kupují hlavně alkohol, nikoliv jídlo, a sociálně citlivý člověk jim tak vlastně škodí. Krom důsledků na veřejný pořádek vznikají další škody v podobě výjezdů zdravotníků a nezaplacených pobytů na záchytce,“ doplňují strážníci.

Související

Policie ČR
Krimi

Bezdomovci se poprali o telefon. Ve hře je deset let vězení

Plzeňská,_vůz_Policie_ČR
Krimi

Partnerská hádka mezi bezdomovci skončila vraždou. Policie má podezřelého

profimedia-0897867826.jpg
Fotbal Chance liga

Plzeň smetla Karvinou a posunula se hned za Spartu

slavie dynamo.jpg
Fotbal Chance liga

Tři body pro pražská ‚S‘. První body slaví také Dukla a Karviná