středa 9. října 2024

Stoprocentní úspěšnost 1. oddělení

Detektivové z 1. oddělení pražské policie mají na svém kontě další objasněný případ nejzávažnějšího zločinu. Podařilo se jim najít pachatele další vraždy. Za loňský rok mají stoprocentní úspěšnost a celkem vyřešili 25 takových případů.

policejní pouta-ilustrační foto

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Vražda se stala loni v březnu v jednom z bytů v Praze 8. Obětí se stal šestačtyřicetiletý muž. Toho dva podezřelí, s nímž jeden z nich udržoval vztah, společně udusili polštářem. „Ještě před činem ho chtěli donutit, aby podepsal smlouvu k převodu jeho vozidla. To poškozený odmítl a následně došlo vraždě. Těla se původně chtěli zbavit jeho rozřezáním, k čemuž si následujícího rána po vraždě zajeli koupit ruční pilu. To nakonec neuskutečnili a tělo v bytě naaranžovali tak, aby to vypadalo jako přirozené úmrtí,“ popisuje násilný čin pro Minutové zprávy policejní mluvčí Jan Daněk.

Oba podezřelé kriminalisté zadrželi a sdělili jim obvinění z vraždy. Mladí muži ve věku 29 a 23 let jsou ve vazbě a hrozí jim odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo dokonce trest výjimečný.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

práce
Ekonomika

Nezaměstnanost stoupá ke čtyřem procentům

vyšetřování
Krimi

Policie v Kanadě zadržela sériovou vražedkyni. Je obviněna ze tří vražd

Vizualizace horní čísti Václavského náměstí s tramvajemi.
Domácí

Praha představí veřejnosti novou tvář Václaváku

profimedia-0917784236
Domácí

V Praze se demonstrovalo na podporu Izraele. Přišlo ale jen pár stovek lidí