sobota 27. července 2024

Stockholmské předměstí jako bitevní pole. Teenageři vraždili v hospodě

Vražda v tureckém bistru na předměstí Stockholmu poukázala na problém vzrůstající kriminality ze strany přistěhovalců. Ti už zcela ovládají některé části švédské metropole.

VIDA_I_forbonden_1_first-1280x748

Nájemní byty ze 70. let na stockholmském předměstí Fittja jsou dnes zcela zaplněny migranty.
Zdroj: Vida Arkitektkontor

  • Nájemní byty ze 70. let na stockholmském předměstí Fittja jsou dnes zcela zaplněny migranty.
  • Zdroj: Vida Arkitektkontor

Problém Švédska s migranty z východní Evropy, Asie a severní Afriky je dlouhodobý a jeho rozměr se stále zvětšuje. Jak podotýkají švédská média, stockholmské předměstí Fittjá se už stalo vyloučenou zónou a regulérním bitevním polem, které ovládají přistěhovalecké gangy. To potvrzuje i tragická událost, která se stala v tureckém bistru na stockholmském předměstí. Do něho totiž vtrhli tři mladíci ve věku od 16 do 19 let a samopalem zastřelili jednoho z návštěvníků.

Švédská policie útočníky nedlouho po činu dopadla v nedalekém lese. Jak uvedla mluvčí stockholmské policie Ola Österling, jde o mladíky přistěhovaleckého původu, kteří jsou napojení na teroristické organizace, jež ve Švédsku v posledních letech působí.

Švédsko v poslední době čelí stejnému problému jako Německo, kde začíná být alarmující nárůst kriminality mezi migranty, kteří do země přišli v posledních deseti letech. V době uprchlické krize v letech 2015 až 2017 měl Stockholm stejně jako Berlín výrazně tolerantně nastavenou imigrační politiku, a proto se obě země stávaly cílovou destinací pro běžence zejména z Blízkého východu a zemí Sahelu.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0815402705
Zahraniční

Němci se začínají otáčet k Syřanům zády. Už jim nechtějí udělovat azyl

GTQERGiXYAEHPx6
Krimi

Policista zastřelil neozbrojenou černošku. V Americe se znovu zvedá vlna protestů

Deutsche Bahn
Ekonomika

Německý dopravce Deutsche Bahn propustí tisíce zaměstnanců

profimedia-0892189296
Zahraniční

Klimatičtí aktivisté se přilepili k frankfurtskému letišti. Provoz stál hodiny