pondělí 16. září 2024

Startuje Liga mistrů. Dynamo vyzve Féhervár, Sparta hostí Tampere

Dnes vpodvečer začíná hokejová Liga mistrů. Na led vyjedou i dva české týmy, Pardubice a Sparta. V pátek přijde na řadu Třinec.

Hráči Dynama během utkání Ligy mistrů

Hráči Dynama během utkání Ligy mistrů
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Dynama během utkání Ligy mistrů
  • Zdroj: Profimedia

Dynamo na domácím ledě vyzve maďarský Féhervár. Pardubice před začátkem sezony sehrály tři přípravné zápasy, ve kterých vyhrály. Dynamo v létě přivedlo velké posily, kapitána české hokejové reprezentace Romana Červenku a Jiřího Smejkala, který přišel do Pardubic ze zámoří.

„Čekáme kvalitní tým, který nás prověří. Chceme uspět a zvítězit v každém zápase," sdělil pardubický útočník Patrik Poulíček na klubovém webu. „Chceme uspět a zvítězit v každém zápase," dodal.

Pražská Sparta v prvním utkání Ligy mistrů narazí na finského mistra z Tampere. Sparta se vrací do turnaje po roční odmlce. Pražany čeká na úvod těžký soupeř. Finský šampion Tappara Tampere patří mezi nejlepší evropské kluby.

„Máme vysoké cíle, jako v domácí soutěži. Přáli bychom si v Champions Hockey League získat medaili,“ řekl na webu Sparty předseda představenstva Sparty Petr Vosmík.

V pátek odstartuje Liga mistrů i pro třinecké Oceláře. Třinec se představí ve švýcarském Lausanne. V neděli čeká Oceláře hned další zápas, utká se s francouzským Rouenem.

Každý tým odehraje v základní skupině šest zápasů s šesti různými soupeři. Tři zápasy odehraje doma, další tři na venkovním ledě. Body se budou započítávat do jedné společné tabulky a nejlepších 16 týmů postoupí do vyřazovacích bojů.

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra