čtvrtek 17. října 2024

Starostka Dešenic prý porušila zákon, nařídila vypustit zuboženou fenku ven

Promoklá a prochladlá fenka křížence vlčáka, které se někdo zbavil u Dešenic na Klatovsku, se záchrany nedočkala, i když se ji podařilo odchytit. Starostka totiž rozhodla, že se vypustí zpět do přírody. Porušila tak zákon.

463011283_122144007428300792_887813841995720567_n

Zubožená fenka.
Zdroj: facebook.com

  • Zubožená fenka.
  • Zdroj: facebook.com

"V obci Dešenice pobíhá tento pejsan. Byla informována paní starostka a výsledek? NIC! Obec je ze zákona povinná postarat se o zatoulaného nebo opuštěného psa! Pejsan byl odchycen , ale paní starostka řekla: Pustit!" tak zní příspěvek, který se rychlostí blesku šíří sociálními sítěmi, kde se desítky lidí nabízejí, že se o fenku postarají. A další lidé ji hledají.

"Podle všech informací a zpráv lidí a sousedů se ji nepodařila znovu najít. Pokus byl i s pomocí thermo-pozorování, ale negativní," hlásí jeden z nich.

A jaký osud psa čeká? "Starostka se nechce o fenu postarat, tak ji vypustí zpátky ven? No jasně, aby ji myslivci zastřelili! Ta ženská by měla skončit," míní další.

Na dotaz Minutových zpráv na městys Dešenice nikdo neodpověděl.

Každá obec má povinnost postarat se o zatoulané nebo opuštěné zvíře. Řada z nich to ignoruje, nemají totiž smlouvy s útulky a nechce se jim za umístění cizího psa platit. Kočky téměř všechny obce a města ponechávají svému osudu a odmítají se o ně starat.

Související

a1_2
Zahraniční Foto

Dolce & Gabbana nabízí parfém pro psy

asistenční pes
Světové dny Zajímavosti

Den asistenčních psů

FtXFQYQaEAEE4nA (1).jpg
Ostatní Video

Do metra v New Yorku smí psi jen v tašce. Pejskaři do ní nacpou i bernardýna

Pes ve vodě
Domácí

Kam k vodě se psem? Našli jsme psí pláže po celém Česku