středa 26. června 2024

Staronovým prezidentem českého hokeje zůstává Hadamczik

Alois Hadamczik obhájil post prezidenta českého hokeje a ve funkci zůstane další čtyři roky. Hadamczik neměl protikandidáta.

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik
Zdroj: Profimedia

  • Alois Hadamczik
  • Zdroj: Profimedia

Dosavadní prezident českého hokeje Alois Hadamczik bude i nadále šéfem tuzemského hokeje. Brzy dvaasedmdesátiletý funkcionář, který neměl protikandidáta, získal 59 ze 61 hlasů. K obhájení funkce potřeboval získat minimálně 31 hlasů. Josef Řezníček, který o post prezidenta také usiloval, se kandidatury předčasně vzdal.

„Zavazuji se a slibuji, že budu svou práci dělat tak, jako do teď. A to s jakýmkoliv týmem, protože pracuji pro český hokej,“ sdělil ve svém projevu Hadamczik.

Petr Bříza byl zvolen viceprezidentem za výkonnostní hokej a Jan Tůma viceprezidentem za vrcholový sport. Ve výkonném výboru za vrcholový hokej dostali nejvíce hlasů Bedřich Ščerban, Aleš Kmoníček, Stanislav Tichý, Petr Vosmík a Marek Chmiel. Členy výkonného výboru za oblast výkonnostního hokeje byli zvoleni Milan Urban, Jan Havlíček a Petr Vinš.

Předsedou dozorčí rady ČSLH se stal se 37 hlasy Miloslav Šeba. Členové dozorčí rady za vrcholový hokej jsou Otakar Černý, Jan Fišera, Ondřej Zaorálek a členové dozorčí rady za výkonnostní hokej Karel Jankovič, Pavel Kubica a Ondřej Votroubek.

Vladimír Baláš se stal opět předsedou arbitrážní komise.

Hlasování bylo oproti předpokladům veřejné. Veřejnou volbu odsouhlasili delegáti na popud generálního ředitele Sparty Vosmíka.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

profimedia-0877557132
Domácí

Petr Pavel přijal na Hradě zlaté hokejisty. Zlatou medaili tentokrát dostal on od nich

Mužem zápasu byl Lukáš Sedlák.
Hokej MS v hokeji 2024

Zlatá naděje žije, Češi rozstříleli Švédy a jsou ve finále

Radim Rulík na tréninku reprezentačního týmu.
Hokej MS v hokeji 2024

Medailový víkend je tu, Češi jdou na neporažené Švédy

Češi postupují do semifinále.
Hokej MS v hokeji 2024

Dostál vynuloval USA a Češi jsou jednu výhru od medaile