úterý 22. října 2024

Stará sestava Iron Maiden se už nesejde. Zemřel zpěvák Paul Di´Anno

Ze sestavy, která natočila první dvě alba, už dva muzikanti hrají v nebeském baru. K bubeníkovi Clive Burrovi, který zemřel v roce 2013 se dnes připojil i zpěvák Paul Di´Anno.

Paul-DiAnno-scaled

Zesnulý exzpěvák Iron Maiden Paul Andrews, známý jako Paul Di´Anno.
Zdroj: Metal Injection

  • Zesnulý exzpěvák Iron Maiden Paul Andrews, známý jako Paul Di´Anno.
  • Zdroj: Metal Injection

Když už se zdálo, že zdravotní problémy přece jen má za sebou, po operaci kolen se dokázal znovu zvednout z invalidního vozíku a v červenci vydat se svou novou kapelou Warhorse pozitivně přijatou debutovou desku, svět obletěla zpráva, že ve věku 66 let zemřel zpěvák Paul Di´Anno. Ten se nejvíc proslavil jako vokalista, který nazpíval první dvě desky jedné z největších heavymetalových legend všech dob, britských Iron Maiden.

S touto kapelou byl od svého odchodu v roce 1981 dlouhá léta na kordy, ovšem v poslední době se emoce uklidnily a zejména kapelník Steve Harris si pochvaloval, že s Di´Annem zase našel společnou řeč. "Jsem vděčný, že jsme měli možnost dohnat ta léta a ještě spolu strávit nějaký čas. Je smutné, že je nyní všechno pryč," reagoval na zpěvákovu smrt Harris. Kondolence prší z celého světa. Je význam na sociálních sítích připomínají, kromě samotných Iron Maiden i kapely jako Anthrax či Volbeat, kytarista Queensrÿche Michael Wilton či bývalý bubeník AC/DC Simon Wright.

Di´Anno po konci u Iron Maiden vedl řadu dalších projektů. Nejvíce ceněná zůstává kapela Killers z počátku 90. let a projekt Architects Of Chaoz z minulé desetiletky.

Autor: Jan Skala

Související

ingerlorre_yuko_638
Hudba

Zemřela Inger Lorre, jedna z výrazných tváří původního hnutí grunge

feťáci
Zahraniční

Rodiny obětí fentanylu apelují na vládu: Uvalte vysoké clo na Čínu

GaGe58MXUAA-9Dn
Zahraniční

Strůjce útoku na Izrael je po smrti. Sinvár zemřel při přestřelce v Rafáhu

80418698_2661113543985458_4871158732379127808_n
Zahraniční

Sebevražda nebo náhoda? Po pádu z balkonu zemřel zpěvák One Direction