čtvrtek 19. září 2024

Stanice metra Jiřího z Poděbrad je opět v provozu

Rekonstrukce stanice metra Jiřího z Poděbrad byla dokončena a je opět v provozu.

Zrekonstruovaná stanice metra Jiřího z Poděbrad

Zrekonstruovaná stanice metra Jiřího z Poděbrad
Zdroj: DPP/Petr Hejna

  • Zrekonstruovaná stanice metra Jiřího z Poděbrad
  • Zdroj: DPP/Petr Hejna

Během deseti měsíců se podařilo vyměnit eskalátory, zrekonstruovat eskalátorový tunel i vestibul a provést kompletní revitalizaci nástupiště ve druhé nejhlubší stanici pražského metra. Ve stanici Jiřího z Poděbrad přibylo i připojení přes LTE a 5G. Stanice je opět v provozu pro cestující ode dneška, 2. listopadu.

Dnešním dnem můžeme definitivně prohlásit všechny stanice pražského metra za plně pokryté mobilním signálem 5G i LTE. Více než 40 let po svém zprovoznění se stanice Jiřího z Poděbrad dočkala také kompletní revitalizace. Je první zrekonstruovanou stanicí na druhém úseku trasy A, v dalších budeme postupně s rekonstrukcí pokračovat, na konci příštího roku přijde na řadu stanice metra Flora,“ řekl Zdeněk Hřib (Piráti), 1. náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady DPP.

Další rekonstrukce metra včetně stanice Flory popsal Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP, následovně: „Běží veřejná zakázka na zhotovitele stavby výtahu ve stanici Radlická, kterou plánujeme zahájit na jaře příštího roku. Připravujeme veřejnou zakázku na zhotovitele rekonstrukce stanice Českomoravská, kterou chceme vypsat ještě letos, abychom v ideálním případě po skončení mistrovství světa v ledním hokeji, tedy cca v červnu příštího roku mohli zahájit samotnou stavbu. Třetí stanicí, kde bychom rádi na konci příštího roku zahájili stavbu, bude Flora. Ta bude svým rozsahem ještě větší než Jiřího z Poděbrad, protože zde kromě kompletní revitalizace, výměny eskalátorů a výstavby výtahů plánujeme také rekonstrukci měnírny.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: DPP

Související

1726640190_P2024091802196
Domácí

V Praze se srazily vlaky. Jeden strojvůdce měl dvě promile, druhý byl v zácviku

Desfourský palác v Praze
Domácí

Praha investuje do kultury. Zachrání Desfourský palác

457492668_1035064185291232_77115575583928320_n
Domácí

Pavel: Soupeříme s autokraciemi, demokracie je hodná následování

GXXEU0ZWgAATRby
Domácí

Vltava bude kulminovat v noci na neděli. Už teď ale voda prosakuje do metra