Srpen v kinech: Kazma, sjetí psi a nové Želvy Ninja

Srpen po stránce premiér bývá slabší, ale letos je i druhou polovinu prázdnin stále z čeho vybírat.

ONEMANSHOW: The Movie

Kazma Kazmitch uvede svůj snímek ONEMANSHOW: The Movie do kin 17. srpna.
Zdroj: Bontonfilm

  • Kazma Kazmitch uvede svůj snímek ONEMANSHOW: The Movie do kin 17. srpna.
  • Zdroj: Bontonfilm

V kinech sice řádí Barbie s Oppenheimerem a minimálně po celý srpen budete moci v multiplexech navštívit oba tyto letní trháky, ale byla by chyba nevyzkoušet některou ze zvučných srpnových novinek. Hned první srpnový čtvrtek vstoupí do kin rovnou trojice zajímavých filmů.

Příznivci letních výplachů si mohou zarelaxovat u dvojky Meg s podtitulem Příkop, v níž nestárnoucí Jason Statham bude opět bojovat s prehistorickými žraloky. Pěstí po čumáku dostane megalodon již 3. srpna. První díl dorazil do kin před pěti lety a jak to u pokračování bývá, dvojka by měla být ještě velkolepější, šílenější a po stránce akce zajímavější. Nejpodivnější na filmu je výběr režiséra. Film natočil Ben Wheatley, autor přemýšlivých svébytných snímků jako High Rise (2015) či Pole v Anglii (2013), jež s velkofilmy doposud neměl žádnou zkušenost.

Ve stejný den vstoupí do českých kin také vychvalovaný horor od skupiny australských youtuberů Mluv se mnou. Duchařina má na portálu Rotten Tomatoes průměrné hodnocení od zámořských kritiků 7,8 z 10. Což je na horor nevídaná hodnota.

Od 3. srpna bude v českých kinech k vidění také nové zpracování komiksových Želvy Ninja s podtitulem Mutantí chaos. Narozdíl od hrané verze od Michaela Baye je nový přírůstek animovaný. Stylem kresby by šel připodobnit ke Spider-Manovi: Napříč paralelními světy. I v tomto případě jsou američtí kritici nadmíru spokojení (7,7 z 10 na Rotten Tomatoes).

Na snímku se autorsky i dabérsky podílel Seth Rogen ve spolupráci s Evanem Goldbergem, se kterým pracoval na filmech Buchty a klobásy (2016) či Apokalypsa v Hollywoodu (2013). Nové Želvy Ninja jsou samozřejmě určené primárně dětem, takže typický Rogenovský humor zde bude chybět.

O týden později si odbyde premiéru český thriller #annaismissing, který je volným pokračováním oceňovaného seriálu #martyisdead, jež je prvním českým seriálem ověnčeným cenou International Emmy Awards. Režie se opět zhostil Pavel Soukup.

Snímek vypráví příběh Anny, influencerky známé svým provokativním obsahem. Zničehonic se Anna na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině.

Dne 17. srpna se pokusí zbořit kina Kazma se svým snímkem ONEMANSHOW: The Movie. Tedy filmem, o kterém nikdo nic neví. A to ani po ukázce v níž figurují i známí herci v čele s Jiřím Bartoškou a Ondřejem Sokolem. „Přísně utajovaný projekt, na kterém Kazma a jeho tým pracovali přes 4 roky, vstupuje historicky poprvé jako ONEMANSHOW v celovečerním formátu do kin. Unikátní film mění dosud zaběhnutá pravidla kinematografie a jako jediný na světě bere diváky za hranice filmového plátna do opravdové reality,“ zní oficiální popisek. Na základě předprodejů v regionálních kinech i v multiplexech, se dá očekávat nemalý úspěch. Snad Kazma nezklame.

Po boku ONEMANSHOW si odbyde premiéru i přisprostlá komedie Vocasy na tripu. Další variaci na rodinné filmy, v nichž se pes snaží vrátit za pomocí dalších čtyřnohých kamarádů zpátky ke své milující rodině, od tohoto filmu nečekejte. Tady se psi ládují houbičkami, sprostě hláškují a vydávají se pomstít krutému páníčkovi ústředního hrdiny. Snímek natočil Josh Greenbaum, jenž má na kontě ulítlou komedii Barb a Star jedou do Vista del Mar a několik epizod sitcomu Huangovi v Americe.

Poslední srpnový den se vydá na svou poslední akci Equalizer s tváří Denzela Washingtona. Třetí díl s podtitulem Poslední kapitola přichází pět let po druhém snímku. O režii se stejně jako u předešlých dílů postaral Antoine Fuqua. Oficiální synopse zní: „Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii.“

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Září v kinech: Návrat Beetlejuice a očekávaná Amerikánka

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Festival

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Finále Plzeň zahájí očekávaný Rok vdovy. V porotě usedne držitel Oscara

Joker: Folie à Deux
Film a TV Kino

Druhou sezónu Tady Vary zahájí Joker