sobota 27. července 2024

Spratkům vstup zakázán – kočičí kavárna pobouřila liberální matky

Běhají mezi stoly, křičí, budí kočky, honí je nebo tahají. Plzeňské kočičí kavárně došla trpělivost s nevychovanými dětmi a mnoho lidí souhlasí. „Moje děti se třeba chovají velice slušně. Chtělo by to spíš zákaz vstupu spratků,“ míní fanoušek podniku.

409590979_831184639017964_48772720466823597_n

Plzeňská kočičí kavárna.
Zdroj: FB / Plzeňská kočičí kavárna

  • Plzeňská kočičí kavárna.
  • Zdroj: FB / Plzeňská kočičí kavárna

„Naše kavárna není dětské hřiště a není vůbec vhodná pro malé děti. Zvažte, zda zrovna vaše dítě zvládne dodržovat nastavená pravidla. Nikomu zde nevzniká právo si kočičky hladit, pokud si o to sama kočička neřekne, nebo za vámi sama nepřijde. Pokud se tohle bude pořád dít, omezíme dětem vstup,“ stojí na facebooku kavárny.

Příspěvek rozdělil fanoušky kavárny na dva nesmiřitelné tábory. V prvním jsou především lidé, které upřednostňují liberální volnou výchovu. „Moje dcera má kočky ráda, chová se ohleduplně, chtěla si pohladit kočičku v kavárně, nebylo jí to dovoleno, obsluha velmi nepříjemná,“ postěžovala si jedna z fanynek. „Děti jsou běžnou součástí společnosti a já odmítám jakékoliv zákazy a jejich omezování,“ přidala se další. „Vaše jednání není úplně fér. Útrata přes 200 korun, upozornění ať se dcera pomalu ani nehýbá. Podle vašeho názoru jsou pro vás kočky jako vaše děti, kočky tedy do kavárny nepatří. Postrádá to smysl,“ zamyslela se jiná.

Druhá, podstatně větší skupina lidí naopak zákaz vstupu pro malé děti vítá. „Děti jsou leckdy kopií svých rodičů. Jestliže tam děcko pobíhá, je naučené že pouze řevem na sebe může upoutat pozornost a rodiče jim u toho ještě dělají advokáta, že to je přece jejich přirozený projev svobodné vůle, tak je ve společnosti něco fakt špatně,“ zní jeden z názorů. „Až si toho příspěvku všimnou z nějaký skupiny vykojených matek, tak vám z kavárny udělají kůlničku na dříví, poslední dobou se roztrhl pytel s hysterkami, co si myslí, že jejich harant je nový mesiáš,“ uvažuje jiný z fanoušků.

„Po pravdě já bych zakázala děti celkově! Protože z jejich matek se staly sebestředné pipiny a člověk se musí podřizovat jejich nevychovaným parchantům, kteří jim i cele společnosti budou skákat po hlavě!“ zlobí se další.

Související

chytrá tramvaj
Domácí

Plzeň testuje chytrou tramvaj

Plzen_main_station_2019-09-12_01
Domácí

Pražské pivo na plzeňském nádraží skončilo. Po letech se čepuje zase Plzeň

Jakes_pult
Domácí

Milion, dva miliony berou, Jandové a jiní… Před 35 lety Jakeš řečnil v Plzni

stažený soubor
Domácí

Vybydlené ghetto půjde k zemi ještě letos. Je však stále plné bezdomovců