pondělí 22. července 2024

Spící Francouzi nebo hladoví Španělé? V úterý poznáme prvního finalistu Eura

Mistrovství Evropy ve fotbale pozná v úterý prvního finalistu. V semifinále se utká Francie se Španělskem.

Kylian Mbappé zatím na turnaji tápe.

Kylian Mbappé zatím na turnaji tápe.
Zdroj: Profimedia

  • Kylian Mbappé zatím na turnaji tápe.
  • Zdroj: Profimedia

Španělští fotbalisté jdou do semifinále mistrovství Evropy v dobrém rozpoložení. Ve čtvrtfinále totiž vyřadili silné domácí Němce, když těsně před koncem prodloužení rozhodl Mikel Merino, čímž prodloužil španělskou sérii výher na sedm zápasů.

Trenér Luis de la Fuente, který už dříve o svém týmu prohlásil, že je nejsilnější na turnaji, tak bude mít příležitost potvrdit svá slova i proti dalšímu kandidátovi na titul - Francii.

Fotbalisté ze země galského kohouta na druhé straně zatím procházejí turnajem, aniž by vstřelili branku ze hry. Vítězný gól proti Rakousku ve skupině padl z penalty a Belgii porazili Francouzi jen díky vlastnímu gólu Vertonghena. Přes Portugalsko ve čtvrtfinále přešli minulý pátek až po penaltovém rozstřelu.

V souvislosti se střeleckou impotencí se nejvíce skloňuje jméno kapitána Kyliana Mbappého, který kvůli zlomenině nosu nastupuje s ochranou maskou a nehraje v ideálním rozpoložení. Do role kanonýra se ovšem nikdo jiný zatím nepasoval.

Jak se bude svěřencům Didiera Deschampse dařit proti ofenzivně laděným Španělům uvidí fotbaloví fandové už v úterý od 21:00, kdy atraktivní duel v mnichovské Allianz Areně vypukne.

Autor: Ota Černý

Související

Mallorca
Zahraniční

Na Mallorce protestují proti masovému turismu

European_Conference_of_Presidents_of_Parliament_(ECPP)_Plenary_Theme_2,_The_challenges_to_representative_democracy_in_volatile_times_-_28_September_2023_-_France_(53221639268)
Zahraniční

Post předsedy parlamentu Macron vyfoukl komunistům i přes volební prohru

profimedia-0890520883
Zahraniční

Při tragickém požáru v Nice zemřely tři děti. Sedmnáctiletý teenager skočil z okna

profimedia-0890402585
Zahraniční

Paříž před OH: Opilec najel autem do baru, jinde chtěl střílet mladý neonacista