Špičák investoval milióny, skipasy zdraží

Šumavský lyžařský areál představil novinky před nadcházející zimní sezónou. V létě do rozvoje investoval milióny, bohužel se ale nevyhne zdražení skipasů.

lyžaři-ilustrační

Ilustrační foto.
Zdroj: Andrea Jančová

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Andrea Jančová

Největší horské středisko Plzeňského kraje Ski&Bike Špičák investovalo do nastávající zimní sezony více než 45 milionů Kč. Nejvíce peněz šlo na stavbu víceúčelové budovy, ve které sídlí půjčovna lyžařského vybavení, servis lyží, úschovna i lyžařská škola. Okolo tří milionů korun pak směřovalo do údržby, servisu lanovky i dalších vleků včetně zasněžování.

„S nadsázkou říkám, že v tomto u nás končí „doba kamenná“. Už nebude potřeba schovávat batohy a boty pod přístřešky nebo zahrabávat lyže v lese do sněhu. Největší skříně pojmou kompletní lyžařské vybavení dvou lidí včetně lyží,“ říká ředitel areálu Vladimír Kasík.

Nová restaurace se tady otevře na léto, v zimě bude občerstvení ještě fungovat ve starých prostorách chat Hanička, Blaženka a areálových kioscích.

Rostoucí náklady prakticky všeho se promítly i do cen skipasů. „V průměru jsme zdražili s výjimkou skipasů pro školní lyžařské kurzy skipasy o necelých 19 %. Celodenní skipas pro dospělého tak bude letos stát 890 Kč (loni 750), ale cenově kompenzujeme dalších 5 % při nákupu přes náš e-shop, kdy tento skipas vyjde na 846 Kč,“ uvádí Kasík. Dětský celodenní skipas vyjde v e-shopu na 608 Kč, rodinný (dva dospělí a neomezený počet vlastních dětí) na 2047 Kč.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Ski&Bike Špičák

Související

Boubínské jezírko na Šumavě.
Domácí Příroda

Obyvatelé Šumavy považují národní park za klíčovou součást svého života

mrtvé divoké prase
Krimi

Z okénka auta zastřelil divočáka. Muž je obviněn z pytláctví

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny

459327191_945345440970609_4524248670764683141_n
Domácí

Alpy, Šumava, Krkonoše. V nížinách listopadové počasí, na hřebech tuhá zima