pondělí 16. září 2024

Spekulace o angažmá Zadiny jsou u konce, odchází do Davosu

Hokejový útočník Filip Zadina se vrací do hokejové Evropy. Hokejista se domluvil na dvouleté smlouvě s Davosem.

Filip Zadina

Filip Zadina
Zdroj: @HCD_offiziell

  • Filip Zadina
  • Zdroj: @HCD_offiziell

Český hokejista Filip Zadina opouští po šesti letech zámoří. Čtyřiadvacetiletý útočník podepsal smlouvu se švýcarským Davosem.

Zadina odešel do zámoří v roce 2017. Sezonu strávil v QMHL v klubu Halifaxu. O rok později si ho vybral jako čtyřku draftu Detroit Red Wings. Vloni se s klubem dohodl na předčasném ukončení smlouvy a odešel do San Jose Sharks. V dresu San Jose nastoupil k 72 zápasům a připsal si 23 bodů za 13 gólů a 10 asistencí. V nejlepší hokejové lize světa odehrál celkem 262 utkání a zaznamenal 91 kanadských bodů.

Poslední sezona se Zadinovi příliš nevyvedla a mladý útočník nezískal od žádného zámořského klubu nabídku ke smlouvě. Spekulovalo se jeho o návratu do Pardubic, kde jako kluk začínal a kde trénuje jeho otec Marek Zadina. Nakonec se Zadina rozhodl pro švýcarský Davos, kde se potká s českým reprezentantem Matějem Stránským.

„Filip i přes svůj nízký věk přináší spoustu zkušeností a ofenzivních kvalit. Je ještě velmi mladý, a ještě nevyčerpal svůj potenciál. Filip bude jedním ze sedmi cizinců v kádru. To dává trenérskému týmu více možností, jak v každém zápase postavit na led ten nejlepší tým,“ sdělil generální ředitel Davosu Jan Alston.

Zdroj: hcd.ch

Související

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu