středa 1. května 2024

SPD dál povede Okamura. Fialovu vládu označil za válečné štváče

Tomio Okamura obdržel od svých kolegů silný mandát k setrvání ve funkci předsedy SPD. V projevu podotkl, že jeho strana, jako jediná v republice, hájí české zájmy. Místopředsedou hnutí zůstává Radim Fiala.

29595293_444913402593677_120767764441210570_n

Tomio Okamura dál zůstává v čele SPD.
Zdroj: Facebook/Tomio Okamura

  • Tomio Okamura dál zůstává v čele SPD.
  • Zdroj: Facebook/Tomio Okamura

Tomio Okamura obhájil funkci předsedy strany SPD, když v dnešním hlasování obdržel hlasy od 195 svých spolustraníků. Volby se zdrželo, či proti Okamurovi hlasovalo 21 jeho soukmenovců. Staronový předseda dál zůstává jediným člověkem, který v čele hnutí stojí od jeho založení v roce 2015, kdy vzniklo z původní strany Úsvit přímé demokracie. Okamura před volbou přednesl projev, v němž se opíral zejména do současné vlády Petra Fialy a vyzval své kolegy, aby se v kampani ve volbách do Evropské parlamentu vymezili i vůči hnutí ANO, které se prezentuje rovněž jako prounijní.

Staronový předseda SPD nazval Fialův kabinet válečnými štváči, kdy údajně sám předseda vlády připravil sadu zákonů, které se připravují na skutečnou válku. Podle něho vláda pracuje na cenzuře, trestání nepohodlných lidí, omezování svobody slova a zesilování sledování vlastních občanů.

Sjezdu SPD se zúčastnil i bývalý český prezident Miloš Zeman, který vyslovil své přání, aby po parlamentních volbách, které se uskuteční příští rok, republiku vedla koalice SPD a ANO. Účastníky kongresu pozdravil formou videohovoru i další bývalý prezident Václav Klaus.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0867283086
Domácí

Vláda upravuje věk odchodu do důchodu. Brzy to zase změníme, tvrdí opozice

newspaper_read_man_pensioners_paper_news_messages_lack_of_understanding-1014986
Domácí

Důchodci dostanou od ledna přidáno více než letos. Předvolební tah, tvrdí opozice

Petr Pavel
Domácí

Spor mezi ANO a Hradem. Pavel babišovce tepe za nekonstruktivní přístup

profimedia-0867817360
Domácí

Podcenila jsem komunikaci, uvedla odstupující ministryně Langšádlová