sobota 28. září 2024

Spartu přebírá dosavadní asistent Lars Friis

Ihned po oznámení odchodu trenéra Briana Priskeho jmenovala fotbalové Sparta nového hlavního kouče. Stal se jím dosavadní asistent Lars Friis.

Lars Friis přebírá Spartu jako hlavní trenér.

Lars Friis přebírá Spartu jako hlavní trenér.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Lars Friis přebírá Spartu jako hlavní trenér.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Po odchodu Briana Priskeho do Feyenoordu přebírá pražskou Spartu jako hlavní trenér další Dán Lars Friis. Ten působil po boku Priskeho jako asistent, takže byl měl pokračovat ve stejném herním stylu.

„Nejdůležitější pro nás bylo pokračovat v práci podle jasně nastaveného klubového systému. Proto jsme zvolili Larse. Je to právě on, kdo má všechny předpoklady, aby se stal úspěšným koučem Sparty. Mluvím o jeho vnímání tréninkového procesu, způsobu koučinku, představě o obrazu hry a jeho taktické vybavenosti,“ řekl sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.

„Zároveň už víme, že má přesah i směrem k práci v dalších našich kategoriích. Je to velmi pracovitý člověk, který měl na našem herním projevu v posledních osmnácti měsících velký podíl,“ vysvětloval dále Rosický pro klubový web.

Friss přišel do Sparty před rokem a půl, když nahradil na pozici asistenta hlavního trenéra Thomase Nørgaarda. Za dobu svého působení v klubu se stal nedílnou součástí úspěšného realizačního týmu, který vybojoval dva mistrovské tituly a jeden triumf v domácím poháru.

„Fakt, že znám prostředí a všechny kolem, celý přesun do pozice hlavního kouče výrazně usnadňuje. Vím, jak jsou nastavené interní procesy, jaké tu jsou cíle a očekávání. Když navíc dostanete takovouto nabídku od klubu jako je Sparta, není nad čím přemýšlet,“ řekl ke své nové roli Lars Friis.

Autor: Ota Černý

Související

Trenér Sparty Lars Friis.
Fotbal Chance liga

Je to pro nás varování, reagoval Friis na prohru s Olomoucí

České Budějovice favorita nezaskočily.
Fotbal Chance liga

České Budějovice v oslabení podlehly favoritům

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice

Nová posila Slavie Vladimir Perišič.
Fotbal Chance liga

Do Edenu přichází reprezentant Černé Hory