čtvrtek 19. září 2024

Spartu čeká v Bukurešti těžká zkouška

Fotbalisté Sparty se v odvetě třetího předkola Ligy mistrů utkají s rumuským FCSB o postup do závěrečné fáze kvalifikace.

Sparta se chystá na odvetu s FSCB.

Sparta se chystá na odvetu s FSCB.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Sparta se chystá na odvetu s FSCB.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Po nepřesvědčivém výkonu v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů odcestovali fotbalisté Sparty k odvetě s FCSB do Bukurešti s remízou 1:1.

V odvetném utkání úřadujících mistrů Česka a Rumunska lze tedy očekávat napínavou podívanou, protože pro oba celky je vidina postupu do milionářské soutěže více než lákavá. Výhodu domácího prostředí bude mít tentokrát FCSB, nicméně trenér Sparty Lars Friis věří, že jeho svěřenci se s atmoférou dokáží vyrovnat.

„Víme, do čeho jdeme. Ale znovu chci připomenout, že se soustředíme hlavně na nás. V našem pojetí musíme pár věcí změnit. Musíme být přesnější v tom, co děláme,“ řekl na tiskové konferenci, ale konkrétnější být nechtěl.

„V klubu chceme vyhrát všechno. Když se tak nestane, jsme zklamaní. Ale venku dokážeme tvrdě bojovat. Naposledy jsme to dokázali v Ďolíčku. Jsme v dobré kondici a sedřeme ze sebe kůži,“ dodal Friis a připomněl poslední ligové kolo, v němž Sparta porazila Bohemians.

Utkání na stadionu Steaua v Bukurešti s kapacitou přes 30 tisíc míst začíná v úterý 13. srpna od 20:30. O televizním přenosu pro české fanoušky není do posledního okamžiku rozhodnuto.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0909046659.jpg
Fotbal Liga mistrů

Po 19 letech. Sparta rozjede Ligu mistrů na Letné se Salcburkem

profimedia-0909278197.jpg
Fotbal Liga mistrů

Liga mistrů začala hokejovou kanonádou Bayernu, šestici zápasů ovládli favorité

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut

Lukáš Haraslín v souboji s hradeckým hráčem
Fotbal Chance liga

Před reprezentační pauzou vyhrála Sparta nad Hradcem