čtvrtek 19. září 2024

Sparta v úterý vyzve mistry Rumunska

V rámci třetího předkola Ligy mistrů změří fotbalisté Sparty své síly se šampiony Rumunsko FCSB.

Albánský záložník Sparty Quazim Laci.

Albánský záložník Sparty Quazim Laci.
Zdroj: Profimedia

  • Albánský záložník Sparty Quazim Laci.
  • Zdroj: Profimedia

Obhájci českého titulu AC Sparta Praha vstoupili do aktuální sezony v dobré formě. Jako jediní v domácí soutěži po třech kolech neztratili ani bod a dvě výhry si připsali i proti irským Shamrock Rovers ve druhém předkole Ligy mistrů.

V tom dalším poměří Pražané své síly s rumunskými mistry FCSB, s nimiž už mají své zkušenosti. Naposledy se oba celky střetly v sezoně 2016/17, taktéž ve třetím předkole Ligy mistrů. Tehdy z dvojzápasu vyšli vítězně Rumuni.

Proti podobnému scénáři bude tentokrát trenér Sparty Lars Friis a jeho svěřenci. Zejména Veljko Birmančevič, který si připsal branku v proti Shamrocku a skóroval i v posledním ligovém utkání na Dukle.

Na druhé straně bude hrozit Darius Olaru, který si v aktuální sezoně připsal už šest bodů za čtyři branky a dvě asistence.

„Čeká nás kvalitní soupeř, který se prezentuje ofenzivním stylem hry. Jsou velmi aktivní v držení míče a hodně spoléhají na svého kapitána, který je klíčovým hráčem. Viděli jsme ale, že jsou nebezpeční i v protiútocích,“ upozorňoval na tiskové konferenci před zápasem hlavní kouč Sparty Lars Friis.

Utkání v epet Aréně vypukne ve 20:00 a přímý přenos zajistí kanál Nova Sport 1. Odveta v Bukurešti je na programu za týden v úterý 13. srpna.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0909046659.jpg
Fotbal Liga mistrů

Po 19 letech. Sparta rozjede Ligu mistrů na Letné se Salcburkem

profimedia-0909278197.jpg
Fotbal Liga mistrů

Liga mistrů začala hokejovou kanonádou Bayernu, šestici zápasů ovládli favorité

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut

Lukáš Haraslín v souboji s hradeckým hráčem
Fotbal Chance liga

Před reprezentační pauzou vyhrála Sparta nad Hradcem