Sparta uzavřela mistrovskou sezonu remízou, Baník jde do Evropy

Pátým kolem nadstavby vyvrcholila letošní sezony Fortuna ligy. Ve skupině o titul se hrálo i o nejlepšího střelce ročníku a také o účast v Evropské konferenční lize.

Sparta slaví titul podruhé v řadě.

Sparta slaví titul podruhé v řadě.
Zdroj: Beranek / CNC / Profimedia

  • Sparta slaví titul podruhé v řadě.
  • Zdroj: Beranek / CNC / Profimedia

Fotbalisté Sparty si pojistili titul mistrů ligy už v předposledním nadstavbovém kole Fortuna ligy. Možnost rozloučit se sezonou výhrou jim v tom posledním překazila Plzeň, která na Letné remizovala 1:1. Za Spartu se trefil Zelený a za Plzeň srovnával Chorý.

Slavia letos nestačila na městské rivaly ze Sparty a stejně jako loni se musí spokojit s rolí vicemistra. V posledním kole přivítali sešívaní Mladou Boleslav a sezonu zakončili kanonádou 4:0. Malou náplastí na sezonu bez pohárů může pro Slavii být aspoň ocenění Václava Jurečky jako nejlepšího střelce ročníku, které si forvard pojistil dvěma trefami právě v utkání s Boleslaví.

Hodně gólů padalo také v Ostravě, kam zavítalo Slovácko. Pro Baník bylo ve hře čtvrté místo v konečné tabulce ligy, které zajišťuje účast v předkole Evropské konferenční ligy. Svěřenci trenéra Hapala k utkání podle toho přistoupili a soupeře z Uherského Hradiště rozstříleli 6:0. Hosté k tomu přispěli svou nedisciplinovaností, když už ve 26. minutě viděl červenou kartu Mihálik a v 62. minutě ho předčasně do sprch následoval Juroška.

Autor: Ota Černý

Související

Fotbalisté Boleslavi na tréninku před duelem s Luganem
Fotbal EKL

Do Boleslavi přijede švýcarské Lugano

Hráči Slavie během tréninku na San Mamés
Fotbal Evropská liga

Slavia se pokusí v Bilbau získat body

Trenér Plzně Miroslav Koubek.
Fotbal Evropská liga

Musíme být připraveni na výbornou ofenzivu, říká Koubek před zápasem se Soluní

Erling Haaland střílí Spartě čtvrtý gól
Fotbal Liga mistrů

Sparta poznala kvalitu Manchesteru City