neděle 8. září 2024

Sparta uzavřela mistrovskou sezonu remízou, Baník jde do Evropy

Pátým kolem nadstavby vyvrcholila letošní sezony Fortuna ligy. Ve skupině o titul se hrálo i o nejlepšího střelce ročníku a také o účast v Evropské konferenční lize.

Sparta slaví titul podruhé v řadě.

Sparta slaví titul podruhé v řadě.
Zdroj: Beranek / CNC / Profimedia

  • Sparta slaví titul podruhé v řadě.
  • Zdroj: Beranek / CNC / Profimedia

Fotbalisté Sparty si pojistili titul mistrů ligy už v předposledním nadstavbovém kole Fortuna ligy. Možnost rozloučit se sezonou výhrou jim v tom posledním překazila Plzeň, která na Letné remizovala 1:1. Za Spartu se trefil Zelený a za Plzeň srovnával Chorý.

Slavia letos nestačila na městské rivaly ze Sparty a stejně jako loni se musí spokojit s rolí vicemistra. V posledním kole přivítali sešívaní Mladou Boleslav a sezonu zakončili kanonádou 4:0. Malou náplastí na sezonu bez pohárů může pro Slavii být aspoň ocenění Václava Jurečky jako nejlepšího střelce ročníku, které si forvard pojistil dvěma trefami právě v utkání s Boleslaví.

Hodně gólů padalo také v Ostravě, kam zavítalo Slovácko. Pro Baník bylo ve hře čtvrté místo v konečné tabulce ligy, které zajišťuje účast v předkole Evropské konferenční ligy. Svěřenci trenéra Hapala k utkání podle toho přistoupili a soupeře z Uherského Hradiště rozstříleli 6:0. Hosté k tomu přispěli svou nedisciplinovaností, když už ve 26. minutě viděl červenou kartu Mihálik a v 62. minutě ho předčasně do sprch následoval Juroška.

Autor: Ota Černý

Související

Domácí stadion FK Mladá Boleslav.
Fotbal EKL

Boleslav uspěla s žádostí o výjimku a může hrát Konferenční ligu doma

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice

Fotbalisté Boleslavi v zápase Konferenční ligy
Fotbal EKL

Boleslav žádá o výjimku, poháry chce hrát doma

Ondřej Lingr se vrací do Slavie
Fotbal Chance liga

Lingr je zpátky ve Slavii