čtvrtek 19. září 2024

Sparta, Slavie a Plzeň znovu v Evropě. Dva si mohou zajistit postup

Tři české týmy se dnes znovu představí v evropských pohárech. Plzeň a Slávie si mohou zajistit postup do jara, Spartu čeká bitva ve Skotsku.

Tři české týmy hrají evropské poháry

Tři české týmy hrají evropské poháry
Zdroj: x.com/ACSparta_CZ

  • Tři české týmy hrají evropské poháry
  • Zdroj: x.com/ACSparta_CZ

FC Viktoria Plzeň - GNK Dinamo Záhřeb, 18:45

V posledním utkání dokázali plzeňští fotbalisté chorvatského mistra překvapit a ve skupině C Evropské konferenční ligy si drží neporazitelnost. Trenér Miroslav Koubek věří, že na Dinamo Záhřeb vyzraje i napodruhé. Pomoci by mohla ligová výhra nad Slávií. „Obecně platí, když se podaří poslední zápas, tak mužstvo se dostane do dobrého psychického stavu, takže věřím, že se tato zkušenost potvrdí,“ řekl Koubek před zápasem EKL. Pokud by jeho svěřenci skutečně doma získali všechny tři body, měli by postup ze skupinové fáze jistý.


SK Slavia Praha - AS Řím, 18:45

Do čtvrtého kola základní skupiny Evropské ligy vstupují Slávisté ve složité situaci. Prohráli totiž poslední ligové utkání s Plzní a ani výkon v prvním zápase s AS Řím nebyl ze strany svěřenců Jindřicha Trpišovského přesvědčivý. Přesto kouč pražského celku věří, že svůj tým dokáže na těžkého soupeře namotivovat: „Vždy je to o tom, co soupeř dovolí. Nás zajímá to, aby se do naší hry vrátily emoce, touha nechat na hřišti všechno,“ řekl Trpišovský před zápasem s tím, že právě to mu v utkání proti Plzni chybělo. „Chceme ukázat to nejlepší, co v nás je, aby to byl hezký fotbal na pohled,“ dodal. Pokud by Slavia doma Řím porazila, měla by ve skupině jistotu nejhůře třetího místa, takže by si na jaře zahrála minimálně Evropskou konferenční ligu.


Glasgow Rangers - AC Sparta Praha, 21:00

V domácím zápase proti Glasgow Rangers brala Sparta jen bod, i když svého soupeře přehrávala. Nyní má trenér Brian Priske se svým týmem šanci na reparát, nicméně na horké skotské půdě může jí o náročný úkol. Zvlášť, když je ve vyrovnané skupině C pro oba týmy vítězství tak důležité. „Víme, že to bude těžký zápas. Bude tu nepříjemná atmosféra. Snažili jsme se připravit kluky co nejlépe a soustředili jsme se na některé věci, které se nám dařily v prvním utkání,“ řekl Priske novinářům před zápasem.

Autor: Ota Černý

Související

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Domácí stadion FK Mladá Boleslav.
Fotbal EKL

Boleslav uspěla s žádostí o výjimku a může hrát Konferenční ligu doma

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice

Fotbalisté Boleslavi v zápase Konferenční ligy
Fotbal EKL

Boleslav žádá o výjimku, poháry chce hrát doma