čtvrtek 2. května 2024

Sparta se rozloučila s Evropou dalším debaklem

Cesta pohárovou Evropou skončila pro pražskou Spartu prohrou 6:1 na slavném Anfieldu. Čestou branku zaznamenal Birmančevič.

Sparta letos v Evropě končí.

Sparta letos v Evropě končí.
Zdroj: Profimedia

  • Sparta letos v Evropě končí.
  • Zdroj: Profimedia

Že by se svěřencům Briana Priskeho podařilo v odvetě osmifinále Evropské ligy otočit nepříznivý výsledek 1:5 z domácího zápasu čekal zřejmě málokdo. Přesto odjížděli Sparťané do Liverpoolu s odhodláním nedat soupeři nic zadarmo.

Veškeré naděje na důstojnou partii ale vzaly za své po patnácti minutách hry, během nichž Liverpool nasázel Spartě čtyři góly a v součtu dvojutkání už tak vedl 9:1. Vindahlovu síť rozvlnil už v 7. minutě Núñez , jehož v zápětí následoval Clark, Salah a Gakpo.

Aspoň česntou trefu si ještě před poločasovou přestávkou připsal Birmančevič, kterého znovu přesně našel Preciado.

Do druhého dějství trenér Klopp hned třikrát střídal, aby pošetřil klíčové hráče a obraz hry se trochu vyrovnal, přesto domácí dokázali přidat ještě dvě branky. Takže Sparta nakonec vypadla z Evropské ligy s nelichotivým osmifinálovým skóre 11:2.

„Čelili jsme týmu světové úrovně, ke kterému chováme velký respekt. Nejen za to, jak se k oběma utkáním s námi postavil. Liverpool ukázal, že má obrovskou kvalitu. My sice v obou zápasech udělali mnoho chyb, jen několik v úvodu toho venkovního, ale šlo především o to, jak skvělému týmu jsme čelili,“ hodnotil trenér Brian Priske osmifinále.

„Je to zkrátka jiný level. Máme za sebou skvělou cestu Evropou, musíme se i nadále soustředit sami na sebe a naše výkony a neřešit kritiku, která se teď asi někde objeví. Liverpool je týmem pro Ligu mistrů, za nějaké dva měsíce se mohou stát vítězi Premier League. Jsem hrdý na to, že jsme se jim v určitých aspektech v domácím zápase vyrovnali,“ uzavřel v rozhovoru pro klubový web Priske.

Autor: Ota Černý

Související

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo

profimedia-0864496104.jpg
Fotbal

Sparta otočila zápas v Ďolíčku

profimedia-0862122642.jpg
Fotbal

Kuchta vystřelil třetí finále v řadě