pátek 28. června 2024

Sparta se o Ligu mistrů porve s týmem z Irska nebo Islandu

Los určil pražské Spartě soupeře pro druhé předkolo Ligy mistrů. Budou jimi fotbalisté islandského Reykjavíku nebo irského týmu Shamrock Rovers.

Sparta bude hrát 2. předkolo Ligy mistrů.

Sparta bude hrát 2. předkolo Ligy mistrů.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Sparta bude hrát 2. předkolo Ligy mistrů.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Úřadující mistr české nejvyšší fotbalové soutěže Sparta Praha zná své možné soupeře pro druhé předkolo Ligy mistrů. Určil je středeční los ve Švýcarském Nyonu.

Sparta byla v losu jako nasazená a proto jí připadli papírově slabší soupeři. Největší hrozbou byl pravděpodobně kosovský Balkani, ale tomu se Letenští vyhnou. Jejich soupeřem bude lepší z dvojice týmů Vikingur Reykjavík (Island) - Shamorock Rovers (Irsko). O tom, který z nich to bude, se rozhodně 17. července, kdy je na programu odvetné utkání prvního předkola Ligy mistrů.

Přesné termíny zápasů druhého předkola oznámí UEFA do 26. června, jisté je, že se bude jednat o poslední nebo předposlední červnový týden.

„Los jsme sledovali společně s klukama na Strahově. Samozřejmě jsme věděli, koho můžeme dostat. Nevybírali jsme si, protože každý z těchto soupeřů bude nepříjemný. Čeká nás těžký dvojzápas, který chceme zvládnout. Kdybych měl říct jednoho, radši bych jel na Island,“ hodnotil pro klubový web obránce Filip Panák.

Sparta Praha, kterou po úspěšné sezoně opustil trenér Brian Priske i kapitán Ladislav Krejčí, hrála hlavní fázi Ligy mistrů naposledy v sezoně 2005/2006. Pokud si to budou chtít Letenští zopakovat, budou muset postupně přejít přes tři soupeře. V dalších předkolech už ale nebudou patřit k nasazeným týmům.

Autor: Ota Černý

Související

Matyáš Kozák
Fotbal Chance liga

Kozák odchází ze Sparty, stěhuje se na sever Čech

Michal Ševčík v dresu Sparty.
Fotbal

Další Sparťan na odchodu, Ševčík míří do Německa

448472009_772818364937877_475718714083403836_n
Zahraniční

Český autobus měl na Islandu nehodu. Stav pěti cestujících je velmi vážný

Ladislav Krejčí opouští Spartu.
Fotbal

Ze Sparty po trenérovi odchází i kapitán