čtvrtek 19. září 2024

Sparta rozstřílela Litvínov, Vítkovice porazily Liberec

Pražská Sparta nadělila Litvínovu šest branek, Vítkovice zvítězily nad Tygry a Třinec uspěl v Kladně.

Hráči Sparty se radují z výhry

Hráči Sparty se radují z výhry
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Sparty se radují z výhry
  • Zdroj: Profimedia

SPARTA PRAHA – LITVÍNOV 6:3

Sparťanům se v novém roce daří, neztratili v něm ani jeden bod a jinak tomu nebylo ani po zápase s Litvínovem. Hosté sice vstřelili gól jako první, ale domácí během půl minuty otočili stav utkání ve svůj prospěch. Po vyrovnané druhé třetině se šlo do kabin za stavu 3:3. V poslední minutovce se domácí hokejisté radovali z gólu třikrát a vyhráli vysoko nad Litvínovem 6:3. Šest branek vstřelilo šest hráčů.

„Je určitě dobré, že se nás trefilo více. Je také důležité, že se to takhle rozložilo do celého týmu a výhru neobstarala pouze jedna lajna,“ řekl pro klubový web Jakub Konečný.

VÍTKOVICE – LIBEREC 2:0

Dvanácté Vítkovice vyzvaly na domácím ledě pátý Liberec. Domácím hokejistům se povedla zejména druhá třetina, během které vstřelili dva góly a dostaly se do vedení. Liberec rozhodil zejména druhý gól, který padl jen dvacet šest sekund před sirénou. Tygři se snažili ve třetí třetině vyrovnat a vytvořili si i tlak, ale vynikající Klimeš nedal libereckým hráčům šanci vyniknout. Klimeš udržel čisté konto a vychytal Vítkovicím tři body.

KLADNO – TŘINEC 3:5

Třinec vedl po osmi minutách o dvě branky, ale předposlední Kladno nehodlalo dát body obhájci titulu zadarmo. Ve 12. minutě snížili na rozdíl jediné branky a když se ve 35. minutě domácí trefili rychle dvakrát za sebou, najednou vedli hráči Kladna 3:2. Oceláři překlopili utkání na svou stranu ve třetí třetině. Hosté třikrát překonali brankáře Bowa a z Kladna si odvezli tři body.

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0909176970.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín