čtvrtek 19. září 2024

Sparta prvně ztratila, remizovala se Slováckem

Fotbalová Sparta poprvé v sezoně ztratila body. V šestém ligovém kole narazila na soupeře z Uherského Hradiště, který byl nad její síly. Na domácím hřišti se Slováckem jen remizovala a z duelu si odváží jen bod.

Veljko Birmančevič v souboji s Merchasem Doskim

Veljko Birmančevič v souboji s Merchasem Doskim
Zdroj: Profimedia

  • Veljko Birmančevič v souboji s Merchasem Doskim
  • Zdroj: Profimedia

Sparťanům se generálka před utkáním s Malmö nevydařila podle představ. Svěřenci Larse Friise dostali studenou sprchu v 17. minutě, když se balonu chopil Vlasij Siňavskij a poslal Slovácko do vedení.

Sparta bleskově vyrovnala po třech minutách. Rohový kop Markuse Solbakkena gólman Heča podběhl a Indrit Tuci hlavičkou poslal míč do odkryté brány. Z vyrovnaného stavu se Sparta ale příliš dlouho neradovala. Ve 24. minutě vyhrál Michael Krmenčík hlavičkový souboj a krásným lobem překonal špatně postaveného sparťanského brankáře Vindahla. Sparta musela už opět dotahovat.

Na nepříznivý stav zareagoval Lars Friis v druhé polovině zápasu výměnou hráčů v poli. Na trávník se dostali Lukáš Haraslín a Veljko Birmančevič, kteří sparťanskou ofenzivu oživili. Slovácko se dostávalo pod tlak, který málem skončil v 66. minutě gólem Martina Suchomela. Míc na brankové čáře ale na poslední chvíli vykopl Stanislav Hofmann.

Vyrovnání se Sparta dočkala až z pokutového kopu. Rozhodčí nařídil penaltu za hraní rukou v pokutovém území. Birmančevič se postavil k balonu a penaltu suverénně proměnil. Sparta vydřela se Slováckem bod a poprvé v sezoně ztratila body.

AC Sparta Praha - 1.FC Slovácko 2:2 (1:2)

Branky: 20. Sørensen, 79. Birmančević z pen. – 17. Siňavskij, 24. Krmenčík

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým