čtvrtek 24. října 2024

Sparta poznala kvalitu Manchesteru City

Sparta s hlavním favoritem na triumf v Lize mistrů padla 0:5. Fotbalovému gigantu odolávala jen první poločas.

Erling Haaland střílí Spartě čtvrtý gól

Erling Haaland střílí Spartě čtvrtý gól
Zdroj: Profimedia

  • Erling Haaland střílí Spartě čtvrtý gól
  • Zdroj: Profimedia

Sparťanští fotbalisté nastoupili k největšímu zápasu sezony na trávníku Manchesteru City bez zraněného Jaroslava Zeleného. V základní sestavě Manchesteru City nechyběly hvězdy jako Erling Haaland, Ilkay Gündoğan nebo Phil Foden. Posledně zmiňovaný otevřel skóre zápasu už ve 3. minutě, kdy usměrnil míč do sítě Petera Vindahla.

O několik minut později mohlo být pro Spartu ještě hůře, ale Haalandovu hlavičku sparťanský gólman vychytal. Sparta se postupně v prvním poločasu uklidnila a v obraně nedělala žádné větší chyby.

Do druhého poločasu nenastoupil kvůli svalovému zranění Lukáš Haraslín, místo slovenského fotbalisty šel na trávník Krasniqi. Domácí hráči dostali možnost rozehrání rohového kopu hned po necelých dvou minutách a od stopera Akého se dostal míč za brankovou čáru. Rozhodčí ale nakonec gól kvůli zahrání rukou odvolal.

Erling Haaland nadchl všechny fanoušky fotbalu neuvěřitelným gólem v 58. minutě. Ryneš nestačil na Savinha, který nahrál norskému útočníkovi a ten akrobatickým kouskem předvedl, proč je jedním z nejlepších fotbalistů současnosti. Sparťanský brankář Vindahl neměl proti Haalandovi šanci. Sparta prohrávala 0:2.

Cityzens zrychlili hru a dostali se do laufu. Netrvalo dlouho a Manchester opět zvýšil své vedení. John Stones přeskočil Vitíka a navýšil vedení City.

Čtvrtý gól si připsal opět Erling Haaland, který využil své rychlé nohy a přesnou střelou k levé tyči poslal balon do sparťanské sítě.

Tři minuty před závěrečným hvizdem fauloval Preciado ve vápně Nunese a rozhodčí nařídil penaltu. Faulovaný hráč se k tomuto úkolu sám postavil a nekompromisně pokutový kop proměnil.

Sparta prohrála se City jednoznačně 0:5 a připsala si v ligové fázi Ligy mistrů první porážku.

Související

Lukáš Haraslín před utkáním s Manchesterem City.
Fotbal

Máme svůj plán, hlásí Haraslín před věhlasným soupeřem

Ondřej Lingr slaví první gól po návratu do Slavie.
Fotbal Chance liga

Slavia si podrží náskok na čele fotbalové ligy

Václav Sejk s Matějem Juráskem během kvalifikace
Fotbal U21

Lvíčata zabojují o baráž

Martin Vitík derby nedohrál.
Fotbal Chance liga

Tvrdý trest pro Frýdka, Vitík po derby stopku nedostal