čtvrtek 19. září 2024

Sparta potvrdila posilu za sto milionů

Fotbalová Sparta ohlásila posilu do útoku. Albion Rrahmani přestoupil na Letnou z rumunského FC Rapid.

Albion Rrahmnani

Albion Rrahmnani
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Albion Rrahmnani
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Do Sparty přichází třiadvacetiletý reprezentant Kosova Albion Rrahmani. Nejlepší střelec rumunské ligy uplynulé sezony se na Letnou stěhuje z týmu FC Rapid 1923. Podle specializovaného serveru transfermarkt.com zaplatila Sparta za Kosovana 4 miliony eur (zhruba 100 milionů korun.

„Albion má ve svém věku velký potenciál se nadále rozvíjet. Odpovídá typologii, kterou si u útočníka v našem způsobu hry představujeme,“ sdělil sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický. „Dokáže být velmi produktivní, což dokládají jeho statistiky z posledních dvou sezon. Zároveň umí připravit šanci pro spoluhráče. Využitelný je jak v postupném útoku, tak při brejkových situacích. Věříme, že se v našem herním stylu bude ještě zlepšovat,“ pokračoval Rosický.

Albion začínal s fotbalem v kosovském klubu KF Llapi. Postupně v rodné zemi prošel několika kluby, až se dostal do prvoligového klubu FC Balkani. Odtud odešel v létě 2023 do rumunského Rapidu, ve kterém vstřelil v 28 zápasech 18 gólů a 6 asistencí.

O kosovského forvarda měla zájem i Slavia. Nakonec ale její zájem ochabl a sešívaní se zaměřili na koupi Tomáše Chorého.

Zdroj: sparta.cz

Související

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut

Lukáš Haraslín v souboji s hradeckým hráčem
Fotbal Chance liga

Před reprezentační pauzou vyhrála Sparta nad Hradcem

Jan Kuchta
Fotbal

Kuchta ve Spartě končí, nové angažmá si našel v Dánsku

Sparta okusí nový formát Ligy mistrů.
Fotbal Liga mistrů

Sparta narazí v LM na věhlasné kluby i bývalého trenéra