středa 18. září 2024

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Hokejová Sparta ohlásila novou posilu do obrany. Z Ilves Tampere přichází Dominik Mašín.

Dominik Mašín posílil Spartu

Dominik Mašín posílil Spartu
Zdroj: HC Sparta Praha

  • Dominik Mašín posílil Spartu
  • Zdroj: HC Sparta Praha

Hokejový obránce Dominik Mašín posílil pražskou Spartu. Osmadvacetiletý obránce, který poslední tři sezony působil v Ilves Tampere, se pražskému klubu upsal na tři roky.

„Dostali jsme se do složité situace, několik našich beků je aktuálně na marodce. Zároveň jsme hledali beka v produktivním věku, který by zapadl do našeho systému. Takového jsme našli právě v Dominikovi, který splňuje naše představy moderního, bruslivého obránce. S trenéry jsme se dohodli, že právě on je ten správný typ," sdělil pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Divíšek.

Odchovanec Kolína se do Česka vrací po deseti letech strávených v zahraničí. Mašína v roce 2014 ve druhém kole draftovala Tampa Bay Lightning. Dvě sezony nastupoval za celek Peterborough Petes v juniorské OHL. Další čtyři sezony strávil na farmě Syracuse Crunch. Do NHL nenakoukl.

Mašín odešel v roce 2020 do KHL, kde oblékal dres Chabarovsku. Už další sezonu se přesunul do Finska, kde se upsal Ilvesu Tampere. S finským klubem se na nové smlouvě nedohodl, se Spartou byly námluvy poměrně krátké. Zkušený bek má Spartě co nabídnout, zejména nyní, kdy řeší problémy v zadních řadách.

„Sparta je jeden z nejlepších týmů v Evropě. Navíc má skvělé zázemí a žít v Praze je opravdu skvělé. Koukal jsem na každý zápas Sparty v play off, dost jsem sledoval i základní část. Prahu znám, to také hodně rozhodovalo. Pro mě s přítelkyní je to domov. Hrát v hlavním městě je tady nejvíc. Nikam jinam, než do Sparty bych v Česku jít hrát nechtěl. Byla to pro mě první volba," okomentoval svůj příchod do Sparty Mašín.

Zdroj: hcsparta.cz

Související

profimedia-0909176970.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu