čtvrtek 2. května 2024

Sparta po skvělém výkonu postupuje do osmifinále Evropské ligy

Po náročné odvetě vyšperkované čtyřmi góly postupují fotbalisté pražské Sparty do osmifinále Evropské ligy. Vyřadili favorizovaný Galatasaray Istanbul.

Hráči Sparty slaví gól.

Hráči Sparty slaví gól.
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Sparty slaví gól.
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalisté pražské Sparty šli do odvetného utkání play-off Evropské ligy s vědomím, že potřebují favorizovaný Galatasaray Istanbul porazit. Z úvodního utkání v Istanbulu si totiž po prohře 3:2 přivezli jednogólové manko, které potřebovali srovnat.

O to se postaral necelých osm minut po úvodním hvizdu Angelo Preciado, kterého vyslal do úniku Kairinen a ekvádorský obránce šanci chladnokrevně využil. Dal při tom vzpomenout na Wiesnera, který v úvodním utkání v podobné situace pouze vybil gólmana Galatasaray.

Ke zklamání většiny fanoušků na Letné ale hosté dokázali poměrně rychle srovnat a na svěřencích Briana Priskeho byla chvíli vidět nejistota.

Do druhé půle ovšem Sparťané vletěli znovu v plné koncentraci a vytvořili si slibné šance. Zlom utkání přišel v 68. minutě, když Ayhan tvrdě došlápl na holeň Haraslínovi a po zásahu VAR za svůj zákrok viděl červenou kartu.

Brian Priske reagoval střídáním a poslal na hřiště Jaroslava Zeleného, což se ukázalo jako skvělá volba. Zelený totiž už po dvou minutách na hřišti zleva centroval na Tuciho a ten krkolomnou hlavičkou poslal míč do brány.

Sparta těžila z početní výhody a svého soupeře dál dostávala čím dál častěji pod tlak. Postupovou branku na 3:1 si připsal, po nezištné přihrávce Tuciho, Haraslín, když z blízka vymetl roh Muslerovy brány.

Sladkou tečku za bojovným výkonem napsal v nastaveném čase Jan Kuchta, který sebral zbytky sil, využil Laciho přihrávku a pečetil výhru 4:1.

Sparta tak fantasticky postupuje přes favorizovaného soupeře do osmifinále Evropské ligy. Na koho v něm narazí, určí páteční los.

Autor: Ota Černý

Související

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

profimedia-0866492063.jpg
Fotbal

Sparta je titulu ještě blíž

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo

profimedia-0862122642.jpg
Fotbal

Kuchta vystřelil třetí finále v řadě