úterý 17. září 2024

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hokejová Sparta oslavila první výhru v sezoně. Na domácím ledě porazila po vyrovnaném boji maďarský tým Fehérvár 5:2.

Sparta otočila zápas proti Fehérváru

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Zdroj: HC Sparta Praha

  • Sparta otočila zápas proti Fehérváru
  • Zdroj: HC Sparta Praha

Hokejisté Sparty se v utkání proti maďarskému Fehérváru dost natrápili. V první třetině byli jednoznačně lepší hráči Fehérváru. Vypadalo to, že Sparta maďarský tým podcenila. Hosté si vytvořili několik slibných šancí a v 16. minutě se dostali do vedení. Anže Kuralt zasunul kotouč do odkryté sparťanské branky.

Do druhé třetiny vstoupili Sparťané lépe. Vytvářeli si šance, ale prosadili se jen jednou. Ve 32. minutě vyrovnal Kryštof Hrabík, který tečoval střelu Jakuba Krejčíka. Vyrovnaný stav vydržel pouhé tři minuty. Fehérvár se zásluhou opět Kuralta dostal do jednogólového náskoku. Po druhé třetině prohrávala Sparta 1:2.

Sparta otočila zápas ve dvojnásobné výhodě během prvních minut posledního dějství. Nejdříve vyrovnal Filip Chlapík a za necelou minutu se z vedoucí branky radoval i Tomáš Hyka. Jednatřicetiletý Hyka, který přišel v létě z Pardubic, skóroval i o sedm minut později. Vteřinu před koncem přidal pátý gól do prázdné branky Michal Řepík.

„Je super, že se nám podařilo zápas otočit. I díky tomu mám na zápas mnohem hezčí vzpomínku. Bylo to poprvé, co jsem si zahrál před tolika lidmi. Úžasný pocit. Nakoplo mě to. Každý moment ve Spartě si teď moc užívám, vážím si jej a beru zároveň jako obrovskou zkušenost,“ okomentoval svůj první zápas v A-týmu obránce Jakub Tůma.

Sparta – Fehérvár 5:2 (0:1, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 32. Hrabík (Krejčík, Kousal), 41. Chlapík (Kemiläinen, Řepík), 42. Hyka (Krejčík, Řepík), 59. Hyka (Sobotka, Forman), 60. Řepík – 16. Kuralt (Atkinson), 36. Kuralt (Hári)

Zdroj: hcsparta.cz

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej CHL

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou