čtvrtek 19. září 2024

Sparta nedala Limassolu šanci a přezimuje v Evropské lize

Výhrou 1:3 nad Arisem Limassol zakončila Sparta skupinovou fázi Evropské ligy. Díky tomu postupuje do vyřazovací části této soutěže.

Fotbalisté pražské Sparty

Fotbalisté pražské Sparty
Zdroj: Profimedia

  • Fotbalisté pražské Sparty
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalisté pražské Sparty potřebovali závěrečné utkání skupinové fáze Evropské ligy vyhrát, aby si zajistili účast v jarní části této soutěže bez ohledu na ostatní výsledky.

Proti kyperskému Arisu Limassol se hned ve čtvrté minutě prosadil útočník Jan Kuchta, který využil skvělé práce Haraslína. Zaskočené domácí pak brankou na 2:0 o chvíli později zchladil ještě víc Birmančevič. Tentýž hráč přidal Arisu ještě gól do kabiny, takže do druhého poločasu šla Sparta s pohodlným náskokem tří branek.

Tempo zápasu po přestávce trochu opadlo, přesto si šli Sparťané cílevědomě za postupovými třemi body. Navýšit skóre se jim nicméně nepodařilo. V poslední desetiminutovce utkání se naopak dočkali aspoň čestného gólu domácí fanoušci, které potěšil mizerně bráněný Leo Bengtsson. Na obrat už ale v tu chvíli bylo z pohledu Arisu příliš pozdě.

Sparťané se tak mohli radovat nejen z vítězství, ale hlavně z postupu do osmifinále Evropské ligy, který jim druhé místo ve skupině zajišťuje. Z prvního místa s náskokem jediného bodu postupují rovnou do čtvrtfinále soutěže Glasgow Rangers. Aris Limassol skončil ve skupině poslední a pohárové tažení pro něj letos končí.

„Utkání bylo těžké, stejně jako celá skupina. Ale vstoupili jsme do toho dobře a povedlo se nám vyhrát. Náš cíl byl postoupit, měli jsme to ve svých rukou a jsme za to moc rádi,“ řekl autor úvodní branky zápasu Jan Kuchta.

Aris Limassol - AC Sparta Praha 1:3 (0:3)

Branky: 84. Bengtsson (Montnor) – 4. Kuchta (Haraslín), 11. Birmančević (Kairinen), 45+1. Birmančević (Laçi)

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0909543692.jpg
Fotbal Liga mistrů

Senzace. Sparta ukazuje sílu i v Lize mistrů, Salzburk porazila 3:0

profimedia-0909046659.jpg
Fotbal Liga mistrů

Po 19 letech. Sparta rozjede Ligu mistrů na Letné se Salcburkem

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Jan Kuchta
Fotbal

Kuchta ve Spartě končí, nové angažmá si našel v Dánsku