neděle 6. října 2024

Sparta jde do odvety se Shamrockem s dvougólovým náskokem

Fotbalisté Sparty jsou blízko postupu do 3. předkola Ligy mistrů. V odvetě proti irskému Shamrocku budou hájit dvougólový náskok.

Hráči Sparty v utkání se Shamrockem

Hráči Sparty v utkání se Shamrockem
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Sparty v utkání se Shamrockem
  • Zdroj: Profimedia

Svěřenci dánského trenéra Larse Friise se dnes utkají o postup do 3. předkola Ligy mistrů. V prvním utkání proti týmu Shamrock Rovers vyhráli sparťanští fotbalisté 2:0. Góly vstřelili Veljko Birmančević a Tomáš Wiesner. V domácí odvetě se pokusí Sparta opět zvítězit.

Sparťanům se povedl vstup do sezony. Vyhráli nejen proti Shamrocku, ale i obě kola Chance ligy. V sobotu porazili Teplice 4:1, předtím zvítězili nad Českými Budějovicemi 2:1.

„Začátek sezony se nám povedl, ale stále jsme nic nedokázali, na to nesmíme zapomínat. Ale víme, že máme vybudované silné základy, na kterých můžeme stavět,“ sdělil sparťanský trenér Lars Friis.

Hráči z Letné by po postupu do dalšího kola narazili na vítěze z dua FCSB, Maccabi Tel Aviv. Pokud by Sparta nečekaně nepostoupila do 3. předkola, dostala by se do kvalifikace Evropské ligy.

„Nemyslím si, že to je zápas, v němž bychom si mohli vyzkoušet nové věci. Je to velmi důležitý souboj o Ligu mistrů proti dobrému soupeři. Musíme se soustředit na to, v čem jsme dobří, ještě nám v tom trochu něco chybí. Je to pro nás dobrý test, i v tom, abychom předvedli sparťanský styl hry,“ řekl na tiskové konferenci dánský fotbalista Sørensen.

Sparta hrála naposledy skupinovou fázi Ligy mistrů v sezoně 2005/06. V loňské sezoně nestačila ve 3. předkole na dánskou Kodaň, které podlehla po pokutových kopech.

Zápas Sparty se Shamrockem začíná ve 21:00. Sledovat ho můžete na Nova Sport 1.

Zdroj: sparta.cz

Související

Losování třetího kola MOL Cupu.
Fotbal MOL Cup

Los domácího poháru: Sparta přivítá Zbrojovku Brno

Ladislav Krejčí hájí barvy Girony.
Fotbal Liga mistrů

Krejčí proti Priskemu, v Lize mistrů dojde na pikantní střet bývalých sparťanů

Sparťané remizovali se Stuttgartem.
Fotbal Liga mistrů

Sparta díky bojovnosti veze ze Stuttgartu cenný bod

Trenér Sparty Lars Friis.
Fotbal Liga mistrů

Jsme připraveni, říká trenér Sparty před Stuttgartem