čtvrtek 19. září 2024

Španělský tajfun. Češky na bronz nedosáhly

Karolína Muchová a Linda Nosková v souboji o třetí místo v deblu nestačily na španělskou dvojici Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová

profimedia-0895852141.jpg

Smutek. Poslední dva duely v olympijském turnaji deblistek se Muchové s Noskovou nepovedly a tak skončily těsně pod medailovými pozicemi.
Zdroj: profimedia

  • Smutek. Poslední dva duely v olympijském turnaji deblistek se Muchové s Noskovou nepovedly a tak skončily těsně pod medailovými pozicemi.
  • Zdroj: profimedia

Atak na třetí olympijskou medaili pro českou výpravu krutě nevyšel. Za pouhých 74 minut vyhrál pár Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová souboj o bronz s Karolínou Muchovou a Lindou Noskovou hladce 6:2, 6:2.

Češky ztratily hned první servis v duelu, Španělky naopak soupeřkám nenabídly jediný brejkbol v setu. A tak po ztrátě dalšího podání za stavu 2:4 se první sada uzavřela již po 32 minutách.

Španělky byly jasně lepší, především na síti, což se nezměnilo ani ve druhém dějství. Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová získaly rychle dva servisy soupeřek a vedly 3:0, Češky ještě zareagovaly rebrejkem na 3:1 a poté snížily na 3:2.

To bylo ale první a zároveň poslední vzepětí českých tenistek. Španělky znovu převzaly otěže a zaslouženě zápas dovedly k vítězství.

Na Karolínu Muchovou a Lindu Noskovou tak zbylo nepopulární čtvrté místo.

Stejně dopadl včera v mužském deblu český pár Macháč, Pavlásek.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Karolína Muchová.
Tenis

Finále US Open bylo blízko, Muchová ale senzaci nedotáhla

profimedia-0904796025.jpg
Tenis US Open

Dominantní Muchová proklouzla bez ztráty setu už do semifinále US Open

Karolína Muchová.
Tenis

Muchová zabojuje o semifinále US Open, v cestě stojí zkušená Brazilka

profimedia-0904160880.jpg
Tenis US Open

Skvělá Muchová. Česká tenistka porazila Italku Paoliniovou a je ve čtvrtfinále