úterý 22. října 2024

Španělky v prodloužení urvaly postup do semifinále

Španělky v prodloužení urvaly postup do semifinále Nizozemky na šampionátu stříbrné medaile neobhájí. Po dramatickém utkání prohrály se Španělkami 1:2 po prodloužení.

Salma Paralluelová

Salma Paralluelová
Zdroj: @UWCL

  • Salma Paralluelová
  • Zdroj: @UWCL

Španělské hráčky byly od začátku zápasu aktivnější. Jejich převaha se projevila v 37. minutě, kdy Gonzálezová vstřelila po krásné akci gól. Po zásahu videorozhodčího byla branka kvůli ofsajdu zneplatněna.

Na gól si tak diváci museli počkat až do 81. minuty. Nizozemská kapitánka Stefanie van der Gragtová zahrála rukou a VAR rozhodl o pokutovém kopu. Mariona Caldenteyová penaltu proměnila a Španělsko bylo necelých deset minut od postupu do semifinále.

Stefanie van der Gragtová se ale s takovým výsledkem nespokojila a v první minutě nastavení základní hrací doby srovnala na 1:1. Utkání šlo do prodloužení. Hráčky na obou stranách byly opatrné. První prodloužení nepřineslo žádné větší akce.

Po oddechu měly více ze hry Španělky, ale první šanci si vytvořila Nizozemka Lineth Beerensteynová, která poslala míč jen kousek vedle branky. Stejná hráčka se o něco později dostala do velké příležitosti, ale obrovskou šanci neproměnila. Zápas rozhodla až Španělka Paralluelová, která poslala míč o tyč do branky a zajistila Španělkám postup do semifinále.

Související

profimedia-0924009658
Zahraniční

Tato pláž je naše, skandovali obyvatelé Kanárských ostrovů. Turisty tam nechtějí

GaBArFnWkAALf1g
Zahraniční

Do Ugandy s běženci. Nizozemská vláda představila protiimigrační plán

Puente_de_Castilla-La_Mancha,_Talavera_de_la_Reina_02
Zahraniční Video

Brit zemřel po pádu ze španělského mostu. Chtěl na něm natočit video

15415373758_4955b0fe07_c
Zahraniční Zajímavosti

Kolumbus byl nejspíš španělský Žid, proto tajil svůj původ