Španělé vyzvou ve šlágru skupiny úřadující mistry Evropy

Ve čtvrtek pokračuje program fotbalového Eura třemi zápasy. Slovisnko vyzve Srbsko. Dánsko se pokusí zaskočit Anglii ve večerním utkání dojde na souboj titánů Španělsko - Itálie.

Španělské fotbalisty trénuje Luis de la Fuente.

Španělské fotbalisty trénuje Luis de la Fuente.
Zdroj: Profimedia

  • Španělské fotbalisty trénuje Luis de la Fuente.
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalové Euro přinese ve čtvrtek další tři atraktivní utkání. V tom prvním od 15:00 změří síly dva outsideři skupiny C, tedy Slovinsko se Srbskem. Slovinsko dokázalo v úvodním zápase překvapit Dány, takže má v tabulce bod, zatímco Srbové nestačili na Anglii a bez bodu okupují poslední místo tabulky. Pro oba soupeře půjde ve vzájemném utkání o poslední šanci, jak se pokusit proklouznout do vyřazovacích bojů na letošním evropském šampionátu.

V podvečerním utkání od 18:00 vyzvou Dánové favorizovanou Anglii. Poté, co překvapivě ztratili se Slovinskem by svěřenci Kaspera Hjulmanda potřebovali proti jednomu z adeptů na titul bodovat. K tomu ovšem budou muset předvést větší efektivitu zakončení a hlavně ubránit ofenzivní klenoty soupeře v podobě kapitána Harryho Kanea a dvacetiletého vítěze Ligy mistrů Judea Bellinghama.

Šlágr skupiny B je na programu ve čtvrtek od 21:00. Obhájci evropského titulu z Itálie narazí v Gelsenkirchenu na silné Španělsko. Oba soupeři svá úvodní utkání na šampionátu zvládli, přičemž Španělé překvapivě jednoznačně porazili Chorvaty 3:0 a budou tak i proti Italům mírným favoritem. Mimo jiné i proto, že jim budou chtít oplatit vyřazení z posledních dvou evropských šampionátů. Případný vítěz večerního utkání bude mít jistotu postupu do osmifinále, remíza by s největší pravděpodobností zajistila vyřazovací boje oběma aktérům.

Autor: Ota Černý

Související

water_jump_water_sea_wave_ocean-1288164
Zahraniční

Ukrajinci nebo Američané. Kdo stojí za výbuchem Nord Streamu?

GZD65jZWAAAYtkX
Zahraniční

V Bosně povodně zabíjely. Teď se voda začíná rozlévat po celém Balkánu

Šanghaj
Zahraniční

Čína rozšiřuje bezvízový režim pro turisty z Evropy

profimedia-0915106485
Zahraniční

Útok na izraelskou ambasádu v Kodani mají na svědomí teenageři ze Švédska