středa 9. října 2024

Soutěž o to, kdo nadýchá víc alkoholu, se pražskému klubu prodraží

Na pořádné problémy se zákonem si zadělal jeden z pražských klubů. Ten umožňoval vstup od šestnácti let a návštěvníky lákal na soutěž o to, kdo nadýchá víc alkoholu. Koncem týdne tu proběhla rozsáhlá policejní kontrola.

tester party

Další Tester Party se chystá v sobotu v Ústí nad Labem.
Zdroj: facebook.com

  • Další Tester Party se chystá v sobotu v Ústí nad Labem.
  • Zdroj: facebook.com

Policisté se na klub v Praze 7 důkladně zaměřili kvůli soutěži s názvem Tester party. Jejím principem bylo nadýchat co nejvíce promile alkoholu a vyhrát hlavní cenu. Tři jednotky speciální pořádkové jednotky a téměř třicet policistů provedli kontrolu a na jejím konci zjistili 29 mladistvých pod vlivem alkoholu.

Nechyběly hodnoty dosahující bezmála dvou promile alkoholu v dechu. Rekordmankou se stala šestnáctiletá dívka, která nadýchala 2,14 promile a tímto výsledkem se dostala na naprostý vrchol klubové soutěže. Její radost z výhry však nesdíleli rodiče, kteří si pro ni museli v noci přijet na policejní služebnu,“ uvedl pro Minutové zprávy pražský policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté každý případ zdokumentovali, informovali Orgán sociálně - právní ochrany dětí a podnapilé mladistvé předali jejich zákonným zástupcům. Až rok za mřížemi teď hrozí barmanům, kteří dětem alkohol podávali. Jsou podezřelí z trestného činu podání alkoholu dítěti.

Takzvané Tester Party jsou čím dál častější. Další se chystá v sobotu 21. ledna v Ústí nad Labem. Podle pořadatelů vyhrává ten, kdo nadýchá co nejblíže k 1,5 promile. "Akce je určena pro osoby starší 16 let, zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let," upozornil trochu nelogicky pořadatel.

Autor: Andrea Jančová a Tereza Maixnerová
Zdroj: Policie České republiky

Související

Police_cars_politibiler_Volkswagen_Passat_patruljebil_Mercedes-Benz_Vito_Fargernes_lensmannskontor_Jernbanevegen_Nord-Aurdal_Valdres_Norway_2017-03-27_IMG_2184
Zahraniční

Norští policisté budou znovu nosit zbraně. Zemi hrozí teroristické útoky

52085_big
Domácí

Zátah na severomoravském hejtmanství. Obvinění si vyslechl i bývalý náměstek

GZJwXkEXgAAFwVp
Zahraniční

Gretu Thunberg znovu sebrali. Tentokrát na demonstraci proti uhlí v Bruselu

GZEHHHmXQAADbwO
Zahraniční

V hlavním městě Pákistánu policie bojuje s demonstranty, na severu útočí islamisté