pondělí 16. září 2024

Soud i sólové album. Kytarista Mick Mars začíná žít svůj život po Mötley Crüe

Ve dvaasedmdesáti letech chce bývalý kytarista Mötley Crüe Mick Mars rozjet sólovou kariéru. Věří rovněž ve vítězný soud se svými exkolegy.

Mick Mars

Mick Mars (vpravo) ještě v době, kdy byl členem Mötley Crüe
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Mick Mars (vpravo) ještě v době, kdy byl členem Mötley Crüe
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Mötley Crüe už druhý rok brázdí největší stadiony světa, aby jejich společné turné s britskými Def Leppard vešlo do dějin jako jeden z nejvýdělečnějších hudebních podniků tohoto tisíciletí, kytarista a zakládající člen této americké kapely Mick Mars ale u toho není. Navíc se se svými bývalými kolegy plánuje potkat u soudu, protože se mu nelíbí způsob, jakým byl z kapely odejitý a ani finanční částka, s níž se s ním Mötley Crüe rozloučili. „Chtěli mě vyhodit už v roce 1987 a nepovedlo se jim to. Já jsem té kapele dal zvuk a vymyslel její název,“ svěřil se nedávno Mars, „teď už ale nechci jezdit na turné, cestování už není pro mě,“ dodal. Mars totiž už od mládí trpí Bechtěrevovou chorobou, která mu značně ztěžuje hybnost.

Soud s exkolegy však není jediná Marsova současná činnost. Ve svých 72 letech totiž plánuje rozjet sólovou kariéru a oznámil vydání debutového alba Another Side Of Mars, které by mělo vyjít ještě letos. Spolu s Marsem by na něm měl být ke slyšení zpěvák John Corabi, který v letech 1993 až 1996 působil jako náhradník Vince Neila právě v Mötley Crüe. Další jména zahrnují frontmana kapely Lynam a spolupracovníka bývalého bubeníka Guns N´Roses Stevena Adlera Jacoba Buntona, klávesistu Winger Paula Taylora, bubeníka nu-metalových průkopníků Korn Raye Luziera a bývalého basisty německých heavymetalistů Accept Petera Baltese. Podle Marsových slov bude jeho sólovka tvrdší a temnější než cokoliv od Mötley Crüe.

Autor: Jan Skala

Související

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

hilsneriada1
Domácí Výročí

Před 125 lety začala Hilsneriáda. Dodnes se však usiluje o zvrat celého procesu

zákon
Krimi

Zabiju soudkyni, oznámila ministerstvu žena ze Šumperku

53368233850_071585e29c_b
Zahraniční

Dva Pákistánci vyzývali k vraždě Geerta Wilderse. Tresty si však neodpykají