čtvrtek 19. září 2024

Smrt mladičké influencerky byl hoax

Zprávy o smrti čtrnáctileté influencerky byly smyšlené. Informaci vypustili hackeři. Dívka si prý prošla peklem. Hodiny jí bombardovali zdrcení příbuzní.

Snímek obrazovky 2023-08-13 v 22.47.18

Lil Tay
Zdroj: Instagram/liltay

  • Lil Tay
  • Zdroj: Instagram/liltay

Média zaplavily informace o smrti  mladičké kontroverzní influencerky Lil Tay, která měla tragicky zahynout se svým bratrem. Ukázalo se ale, že dívka žije. Zprávy o její smrti byly jen hoax od hackerů, kteří jí nabourali instagramový účet. „Chci dát jasně najevo, že můj bratr a já jsme v bezpečí a naživu, ale jsem úplně zdrcená a snažím se najít ta správná slova, jak to popsat. Byla jsem bombardována nekonečnými srdcervoucími a plačtivými telefonáty od svých blízkých. Bylo to velmi traumatizující,“ vyjádřila se Tay k události.

Původní zprávy o údajné smrti Lil Tay zveřejnila řada světových médií. Influencerka pak potvrdila, že informace se objevila na jejím instagramu poté, co jí účet ukradli hackeři. Dívka přitom není na sociálních sítích aktivní už delší domu. Proslavila se v roce 2017, kdy jako devítiletá ve videích vulgárně rapovala. Podle jejího bratra se stáhla ve chvíli, kdy ji její vlastní otec okradl o miliony, které si vystupováním na sítích vydělala.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: Novinky.cz

Související

profimedia-0908103005
Domácí

Žádné povodně nejsou! Dezinfoscéna odhalila strašlivé spiknutí

image (2)
Domácí

Senátorka šířící dezinformace tvrdí, že noviny zveřejnily poplašnou zprávu

profimedia-0893553272
Zahraniční Sociální sítě

Sociální síť X ztrácí uživatele v EU

profimedia-0899965438
Zahraniční Volby USA

Trump sdílel obrázky vytvořené umělou inteligencí. Tvrdí, že ho podporuje Taylor Swift