Smělé plány Moskviče se kazí. Na scénu přijde obdoba Škody Octavie

Loni ohlásila ruská automobilka velký comeback, který však zůstal za očekáváním. Její model SUV se nechytl a proto teď výrobce přichází s novým liftbackem.

FtezlLaXwAULoIG

Nový Moskvič 6
Zdroj: X

  • Nový Moskvič 6
  • Zdroj: X

Když se loni po více než dvaceti letech na scénu znovu dostaly ruské vozy značky Moskvič, představila moskevská automobilka smělé plány, za letošek chtěla prodat šedesát tisíc vozů nového SUV typu Moskvič 6. Zůstalo ale jen u plánů. Firma totiž zatím vyrobila pouze přes deset tisíc kusů prototypu, který si však našel cestu pouze k šesti tisícům zákazníků. Přestože se jedná jen o čísla za prvních sedm měsíců letošního roku, je jasné, že se ruské automobilce cíle splnit nepodaří.

Flintu do žita ale nehází, protože na petrohradské výstavě o minulém víkendu představila další model, který je obdobou české Škody Octavia či německého Volkswagenu Passat. Moskvič 6-liftback sice ještě nemá hotový interiér, už teď ale výrobce hlásí, že pod kapotou bude ukrývat 174 koní. Kvůli fiasku s SUV typem Moskviče, který se vyráběl i v elektro provedení, bude liftback osazený pouze spalovacím motorem.

Firma Moskvič přestala své modely vyrábět v roce 2001 a o pět let později vyhlásila krach. Návrat ohlásila po ruské invazi na Ukrajinu, kdy její výrobní haly opustil koncern Renault.

Autor: Jan Skala

Související

experience1.d02a2df880613686c776
Zahraniční

Brusel doporučil dát Ukrajině volnou ruku. Většina českých poslanců to nepodpořila

profimedia-0909077959
Zahraniční

Džihádisté udeřili na hlavní město Mali. Výsledkem je 77 mrtvých

2017-03-28_Vladimir_Putin_and_President_of_Iran_Hassan_Rouhani
Zahraniční

Rusko se sbližuje s Íránem. Dodávky potravin ze Západu Putin znovu nepovolil

soldier-2533669_1280
Zahraniční

Nabídli chudým Indům práci, Rusko je pak poslalo na frontu