Slavii čeká Union Saint-Gilloise, Spartu může potkat FCSB, nebo Maccabi Tel Aviv

Slávisté se utkají v kvalifikaci o Ligu mistrů s belgickým vicemistrem. Spartu v případě postupu čeká FCSB, nebo Maccabi Tel-Aviv.

SK Slavia Praha vstoupí do kvalifikace o Ligy mistrů

SK Slavia Praha vstoupí do kvalifikace o Ligy mistrů
Zdroj: Profimedia

  • SK Slavia Praha vstoupí do kvalifikace o Ligy mistrů
  • Zdroj: Profimedia

Slavii čeká ve třetím předkole Ligy mistrů Royale Union Saint-Gilloise. Belgický klub prošel v minulosti zajímavým vývojem. Do nejvyšší belgické ligy se vrátil po 48 letech v roce 2021. Belgický tým skončil v minulém ročníku jen o bod druhý za Bruggami, celkově ale získal dvě trofeje. Belgický vicemistr ovládl domácí pohár i Superpohár. V ročníku 2022/2023 došel belgický celek až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde ho zastavil až Bayer Leverkusen. Union odehraje domácí zápas kvůli regulím na stadionu RSC Anderlecht.

Sparta má před sebou ještě úterní zápas druhého předkola. Už nyní ale může v případě postupu přes Shamrock Rovers spekulovat o dalším soupeři. Pokud Sparta dvojzápas s Shamrockem zvládne a postoupí dále, utká se v kvalifikaci o Ligy mistrů s vítězem z dvojice FCSB a Maccabi Tel-Aviv. V případě neúspěchu s irským týmem narazí pražský celek na poraženého z dua NK Celje a Slovan Bratislava.

Sparta se s potenciálním soupeřem 3. předkola Ligy mistrů potkala již v minulosti. S rumunským týmem FCSB se Sparta utkala naposledy v sezoně 2016/17 a ze střetnutí vyšla jako poražená.

Zdroj: slavia.cz, sparta.cz

Související

Simion Michez
Fotbal Chance liga

Do Slavie míří krajní obránce Michez

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut

Tomáš Chorý se za Slavii poprvé trefil i v Chance Lize.
Fotbal

Pardubice nestačili ani na oslabenou Slavii, Boleslav vyloupila Teplice

Lukáš Haraslín v souboji s hradeckým hráčem
Fotbal Chance liga

Před reprezentační pauzou vyhrála Sparta nad Hradcem